חנוכה הוא אחד החגים שמארחים בו הכי הרבה. שבוע שלם של הדלקת נרות, של ארוחות ערב משפחתיות, עם חברים ושכנים. שבוע שבו חוגגים את הביחד, וכמה שהוא נחוץ השנה, יותר מתמיד.
בשבועות האחרונים רבים ממפוני הדרום והצפון פנו אליי כדי שאחשוב על מתכונים שהם יכולים להכין גם כשהם לא בבית שלהם אלא בדירה שכורה או בחדר במלון שיש בו רק טוסטר או רק כירה אחת. כאלה שקל ממש להכין. כאלה שלא זקוקים להמון חיתוכים ושלבים, כאלה שמתאימים גם לילדים וגם למבוגרים.
1 צפייה בגלריה
yk13707744
yk13707744
(צילום: רחלי קרוט)
אז רגע לפני שחג חנוכה חולף הכנתי לכם שני מתכונים מושלמים גם לאירוח וגם לארוחת ערב זריזה וחמימה שתיתן תחושה של בית. האחד לפסטה מוקרמת עם רוטב שמנת ובטטה שמכינים בסיר אחד. כל מה שצריך זה לשים את כל המצרכים בסיר וזהו. בלי לטגן קודם ובלי להכין רוטב בנפרד. מבשלים הכל יחד וזה מוכן. והמתכון השני הוא לפיצה שקשוקה שמכינים מבצק פיצה מוכן שאפשר לרכוש היום בכל סופר. מה שנחמד במתכון הזה - את הרוטב שמכינים כאן אפשר לשמור במקרר ולהכין איתו בערבים שקשוקה זריזה. רק לשים במחבת, לשבור פנימה ביצים וזהו. וכדי שיהיה שמח הפיצה עוטרה בפרחי מוצרלה יפהפיים.
מאחלת לכולנו שנחווה נס גדול וכל החטופים והחטופות יחזרו הביתה. עד האחרון שבהם. וכשאתם מדליקים את הנר האחרון אל תשכחו לטמון בתוך החנוכייה פתק עם תפילה ענקית שזה יקרה.
פסטה שמנת ובטטה – בסיר אחד!
מה צריך:
• 250 גרם פסטה פטוצ'יני
• 1 בטטה, קלופה
• 1 כפית שטוחה מלח
• 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
• קורט אגוז מוסקט מגורר – לא חובה
• 6 שיני שום, קלופות (או 2 כפות שום כתוש)
• 20 עלי בזיליקום ללא הגבעול
• 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% או שמנת לבישול 15%
• 2 ו־1/2 כוסות מים רותחים
• 10 בייבי מוצרלה או 50־80 גרם צהובה/מוצרלה מגוררת – לא חובה
כך עושים:
1. חותכים את הבטטה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ואת הפרוסות חותכים לקוביות. חשוב שהעובי יהיה דק יחסית כי אין פה הרבה זמן בישול ואתם רוצים שהבטטה תתרכך מהר.
2. בסיר סוטז' שמים את כל המצרכים ומעבירים לאש בינונית. סוגרים במכסה ומבשלים יחד 15 דקות, מדי פעם מערבבים מעט.
3. פותחים ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבטטה רכה.
4. שימו לב שעדיף שיהיה יותר רוטב מפחות כי הוא נספג בפסטה גם אחרי שסוגרים את האש. אם בכל זאת יש לכם המון־המון רוטב אפשר כמובן להוציא חלק.
פיצה שקשוקה עם פרחי מוצרלה
מצרכים לרוטב שקשוקה (ל־2 פיצות משפחתיות):
• 3 כפות שמן זית
• 1 בצל, קלוף
• 4־6 שיני שום קלופות (או 2 כפות שום כתוש)
• 4 עגבניות בשלות ואדומות (או קופסה של עגבניות מרוסקות)
• 1/2 פלפל צ'ילי אדום (או 1/2 כפית צ'ילי גרוס)
• 1/2 כפית מלח
• 1/2 כפית סוכר או סילאן
• 1/2 כפית פפריקה מתוקה
לפיצה:
• בצק מוכן ל־2 פיצות (יש מגוון חברות בסופר)
• 1 קופסה בייבי מוצרלה
• 1/2 כוס גרגירי תירס או פרוסות זיתים
• מעט שמן זית להברשה
• שומשום
כך עושים:
1. להכנת הרוטב: חותכים את הבצל, השום והעגבניות לקוביות ופורסים את הפלפל לפרוסות דקות.
2. בסיר רחב מטגנים בצל, שום ופלפל חריף עד ריכוך. מוסיפים פפריקה מתוקה ומטגנים עוד 5 דקות.
3. מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים יחד במשך 30 דקות או עד שהרוטב סמיך וטעים. שומרים בצנצנת במקרר עד לשימוש.
4. להכנת הפיצה: מחממים תנור ל־220 מעלות, חום עליון־תחתון או טורבו.
5. אם משתמשים בכדור בצק (נמכר במקררים) משטחים לצורת פיצה עגולה ומברישים מעל בשמן זית. אם משתמשים בבצק מוכן בצורת גליל פורסים אותו על נייר אפייה ומברישים בשמן זית. מפזרים שומשום מסביב לבצק.
6. מניחים במרכז הפיצה 3־4 כפות מהרוטב ומורחים שכבה אחידה ונדיבה.
7. מניחים 6 כדורי מוצרלה בצורת עיגול שחלקם הפנימי ריק וממלאים אותו בתירס או זיתים. יוצרים עוד פרחים כאלה בהתאם לגודל הפיצה.
8. אופים בתנור למשך 15־30 דקות או עד הזהבה יפה.