שילוב מפתיע של תמרים וקורנפלקס (כן!) שיוצרים יחד כדורים קראנצ'יים שכיף לנשנש. הכמות מספיקה לכ־30־35 יחידות.
לכדורים:
4 צפייה בגלריה
yk13710976
yk13710976
(צילום: נטלי לוין)
• 500 גרם תמרי מג'הול מגולענים
• 100 גרם (1 כוס) קורנפלקס
4 צפייה בגלריה
yk13710973
yk13710973
צילום: נטלי לוין
• 180 גרם (3/4 כוס) חמאת בוטנים או שקדים
• 2 כפות אבקת קקאו
4 צפייה בגלריה
yk13710977
yk13710977
צילום: נטלי לוין
• קורט מלח
• 100 גרם (1 כוס) שקדים טבעיים
לציפוי:
• קוקוס טחון
כך עושים:
1. במעבד מזון עם להב פלדה שמים תמרים, קורנפלקס, חמאת בוטנים, אבקת קקאו, מלח ושקדים ומעבדים לעיסה אחידה.
2. יוצרים כדורים מהודקים ומגלגלים בקוקוס טחון לציפוי. שומרים בכלי סגור במקרר, עד שבועיים (אפשר גם להקפיא, עד חודשיים).
טיפים והערות:
4 צפייה בגלריה
yk13710975
yk13710975
צילום: נטלי לוין
• במקום חמאת בוטנים אפשר להשתמש בחמאת שקדים או קשיו באותה כמות. הטעם ישתנה מעט בהתאם.
• גרסה ללא גלוטן: משתמשים בקורנפלקס ללא גלוטן במקום הקורנפלקס הרגיל.
• חשוב להשתמש בתמרים מזן מג'הול שהם עסיסיים וגדולים יותר.
• במקום לגלען תמרים אפשר להשתמש בכמות זהה של עיסת תמרים (תמרים בוואקום). מומלץ לבדוק לפני השימוש שאין בה שברי גלעין ו/או גבעולים קטנים.