אנחנו: נותנות מתכון לגולאש
התגובות: איך אתן מעיזות לתמוך בעזתים! איך אתן מעיזות לתמוך בביבי! החרדים מתנדבים! החרדים משתמטים! זה לא הזמן למחלוקות! זה לא הזמן לשבת על הגדר!
2 צפייה בגלריה
yk13715869
yk13715869
(צילום וסטיילינג: רותי רוסו)
יש לנו הרגשה שרוב הזמן אנשים לידנו צורחים האחד על השני שעכשיו זאת תקופה לחבק ולא לריב.
לא חשוב מה תגידו, תמיד יהיה מישהו שיחשוד בכם שיש לכם אג'נדה, והיא לא תואמת את שלו. רוב הסיכויים שהוא צודק. כי לא רק שאנחנו אוהבים סתירות ומריבות, אנחנו נמצא ונייצר כאלו גם עם אנשים שדומים לנו ומסכימים איתנו על הכל.
אז יש לנו אג'נדה; לחפש בכוח נקודות חיבור. לא כי אנחנו יפות נפש, אלא כי אנחנו מאמינות שרק דרך ערבות הדדית וסולידריות יש לנו סיכוי וסיבה לתקומה. אם נמשיך לדאוג בקנאות לביתנו הפרטי, ולא נבין שבלי לדאוג לבית של השכן המעצבן שלנו כל הבניין יקרוס, אז אפשר פשוט למסור את המפתחות ולהתחיל לארוז. טוב לא ייצא מפה.
חיפשנו נקודות חיבור שחוצות מגדרים, מגזרים, נטיות פוליטיות, הפגנות וגישות לדת ולחיים. התווכחנו בעניין במשך יומיים ובסוף הגענו להסכמה מלאה: שניצל. בסנדוויץ' חלה. עם חצילים מטוגנים. מטבוחה גם תתאים. אין הרבה המצאות מופלאות בעולם שמתעלות על השילוב הזה, שגאוניותו מדורגת לצד תִּרבות האש והמהירות הכפולה בווטסאפ.
סנדוויץ' שניצל בחלה, סימן ההיכר הלאומי לשישי בצהריים, הוא לא סתם סנדוויץ'. הוא דיפלומטיה קולינרית, הוא דגל לבן של פיוס, הוא הפסקת אש פנימית, רב־צדדית, הוא הסיוע והתמיכה שאנחנו כה צריכים, אבל הפעם מגישים אותם לעצמנו.
2 צפייה בגלריה
yk13714522
yk13714522
צילום וסטיילינג: רותי רוסו
דמיינו את זה רגע כמו שזה צריך להיות: שניצל טרי, ביתי, לוהט, פריך־פריך וזהוב, מונח בתוך חלה רכה, עשירה, מחבקת, כמו מזרן אורתופדי. השניצל משמיע אנחת רווחה כשהוא מונח בתוכה, יודע שהגיע למקום הנכון.
ואנחנו יכולות רק להניח שבפעם הראשונה שמישהו חשב על השילוב הגאוני בין שניצל לחלה, היו מי שהרימו גבה. כמו כוכב רוק וספרנית, גם פה בוודאי לא הימרו מיד על סיפור הצלחה. אבל מחבתות של שמן לוהט, מגבות סופגות, חלות מתוקות פרוסות לפרוסות עבות או חליות חצויות, מטבוחה מבעבעת שעות וחצילים מטוגנים קבעו שיש פה זיווג מושלם.
איך השתלט הסנדוויץ' הזה על הנישה של שישי צהריים?
הבית עמוס בבישולים לערב שבת, העוף בתנור, אם יש מטבוחה טרייה היא כבר על הכיריים, החלות כבר מוכנות או ארוזות בנייר חום מהמאפייה או מהמכולת.
עכשיו צריך להאכיל את בני הבית שמשתגעים מהריחות באוכל זמין, לא מלכלך כלים, לא מבלגן שולחן, אבל מענג מספיק כדי שלא יחפרו בסירים. אז חלה - צ'ק, מטבוחה גם, שניצל מכינים מהר, ויש לנו כאן כור היתוך תרבותי מושלם שהפך לסמל של ישראליות.
השניצל המושלם
בסדר, אתם יכולים להכין שניצל כרגיל, והוא ייצא מעולה כי שניצל זה תמיד טעים, אבל הנה מתכון עם מלא דיוקים כדי ללטש את המיומנות או להתנסות בפעם הראשונה.
שימו לב: אם יש לכם זמן וחשק, אתם יכולים לערבב את הביצים עם החרדל, הסודה, הצ'ילי והסויה, לשים בתוכם את חזה העוף ולהשרות לכמה שעות, ואפילו ללילה.
החומרים:
800 גרם חזה עוף פרוס לשניצלים דקים
מלח ופלפל
1 כוס קמח
3 כפות קורנפלור
3 ביצים
1 כפית חרדל דיז'ון
אפשרות: 2 כפות סודה (מים מוגזים)
אפשרות: 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק ו־2 כפיות סויה
2 כוסות פירורי לחם
3/4 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית אבקת אפייה
שמן לטיגון
הכנה:
1. מכינים את העוף לציפוי: מתבלים אותו במלח ובפלפל משני הצדדים. אפשר לפרוס את הנתחים על שני ניירות אפייה כדי לייעל. אם הנתחים עבים מ־1/2 ס"מ, דופקים אותם בין שתי שכבות של ניילון נצמד לעובי אחיד.
2. מתארגנים לציפוי: פותחים שלוש תחנות. בכלי שטוח מערבבים את הקמח ואת הקורנפלור. בקערה טורפים את הביצים עם החרדל. אפשר להוסיף סודה, צ'ילי וסויה. בכלי שלישי מערבבים את פירורי הלחם עם אבקת האפייה ומלח.
3. מכניסים כל נתח לתערובת הקמח ומצפים. מנערים עודפים.
4. טובלים בביצה הטרופה ומשם ישירות לפירורי הלחם.
5. מהדקים את הפירורים לנתח ומניחים בצד (שוב, אפשר על נייר אפייה), עד שמסיימים את כל פרוסות העוף.
אפשרות: מקררים את הנתחים המצופים כ־15־30 דקות במקרר.
6. מחממים במחבת גדולה וטובה שמן בעומק 1/2 ס"מ.
7. מטגנים את השניצלים בשכבה אחת, כ־3 דקות מכל צד. מעבירים לרשת או לצלחות מרופדות בנייר סופג (בשכבה אחת! בלי קומות).
8. אוכלים כשעוד חם, או בעמידה מול המקרר ביום למחרת.

רוצים חלופה צמחונית? הכינו את מתכון השניצל עם פרוסות של טופו קשה וזה יהיה להיט בבית. פורסים יחסית דק, עוקבים אחר יתר המתכון, ושמים בכיף בסנדוויץ'.

מטבוחה מרוקאית
אנחנו עד היום נצמדות למתכון החכם והמנומק של השף שאין שני לו - רפי כהן. ממנו למדנו שמטבוחה מרוקאית היא מתוקה ולא חריפה, שאת הפפריקה ואת המלח מוסיפים בסוף, והכל צריך להיות במידה ובהקפדה. וכן, זה לוקח זמן.
החומרים:
10 עגבניות מגי או עגבניות תמר קלופות
1/2 כוס שמן זית
8 שיני שום קצוצות גס
2־3 כפיות סוכר
1/2 כפית פלפל לבן
1־5 פלפלים ירוקים חריפים לפי הטעם
2 פלפלים אדומים מתוקים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח או לפי הטעם
הכנה:
1. חוצים את העגבניות וסוחטים אותן כדי להוציא חלק מהנוזלים והגרעינים. קוצצים גס.
2. מחממים את שמן הזית בסיר רחב עם שיני השום בתוכו. כשהשמן חם, אבל עוד לא לוהט, מוסיפים את העגבניות, הסוכר והפלפל הלבן. מבשלים שעה וחצי בסיר מכוסה על הלהבה הקטנה ביותר. מערבבים מדי פעם.
3. בינתיים צולים בתנור לוהט או בשמן עמוק את הפלפלים החריפים והמתוקים.
4. מקררים ומקלפים. מנקים מזרעים וחותכים לרצועות.
5. מוסיפים את הפלפלים לסיר עם העגבניות יחד עם הפפריקה והמלח. מבשלים עוד 40 דקות עם כיסוי.
6. מסירים את המכסה ומבשלים עד שאין כמעט נוזלים.
חצילים מטוגנים
הכי פשוטים וקלאסיים, ומתאימים לכל דבר.
החומרים:
2 חצילים, עדיף בלאדי כי יש בהם פחות גרעינים
1/2 כוס קורנפלור
1/2 כפית מלח
שמן לטיגון
הכנה:
1. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
2. מערבבים את הקורנפלור ואת המלח בצלחת שטוחה. טובלים את החציל משני הצדדים.
3. מחממים היטב שמן במחבת טובה ורחבה. מטגנים את החציל עד שהוא זהוב ויפה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר אפייה עד השימוש.
הרכבה של סנדוויץ' שניצל שמימי:
החומרים (ליחידה):
לחמניית חלה טרייה או שתי פרוסות עבות של חלה
מטבוחה בשפע
1־2 יחידות שניצל, תלוי בגודל
3 פרוסות חציל מטוגן
אפשרות: טחינה, חריף, לימון כבוש
הכנה:
1. חוצים את הלחמנייה.
2. מורחים את שני הצדדים בכמות נדיבה ויפה של מטבוחה.
3. מסדרים כמה פרוסות חציל ועליהן את השניצלים. סוגרים ומועכים היטב. חוצים באמצע למתקשים.
4. מי שלא אוהב מטבוחה מוזמן להכין את כל היופי הזה עם מיונז. מה ששמעתם.
עולה על כל הציפויים
מארז הסודות הכמוסים ביותר לציפוי מושלם ופריך לשניצל:
• הוסיפו 1/4 כפית אבקת אפייה לפירורי הלחם. הם מייצרים כיסי אוויר קטנטנים ופריכות מטורללת.
• הוסיפו לקמח כמה כפות של קורנפלור. הוא גם עוזר להדביק את הביצה והפירורים טוב יותר, וגם בעצמו מייצר פריכות. לא פראייר.
• אתם לא תעשו את זה, אבל אם יש זמן אז כדאי. אחרי הציפוי, מסדרים יפה בקופסה ושמים בקירור לחצי שעה.
• הטיפ של צבי פרנק, הטבח הגאון: אחרי המרינדה הוא מצפה את הנתחים בפירורי לחם ודוחס ומשטח אותם עם שורש כף היד לאט ובסבלנות, מוסיף עוד פירורים ושוב דוחס. והתוצאה: הפירורים הם לא ציפוי, הם ממש חלק מהנתח. ניסינו, זה באמת עילוי. מתאים לאירועים חגיגיים.
• השמן חייב להיות חם למדי, אבל לא חם מדי. שניצל צריך לקבל טיגון של 3 דקות מכל צד ולצאת. הפיכה כפולה של שניצל מזיקה לו.
• קירור על רשת במקום נייר סופג - אין אדים, אין שניצלים שכנים. הכל למען קריספיות מוגזמת.

מאוהבות בקרפור
קרפור הגיעו לארץ בקול תרועה וחטפו מלחמה לפרצוף. הם הבטיחו להוריד מחירים, וגם אנחנו בהתחלה תהינו אם זה באמת מתרחש. ובכן, בסניפים שבדקנו אמנם אין את כל השפע הקרפורי כמו באירופה, אבל מוצרי המותג מציעים מחיר ללא תחרות ואיכות אירופית מצוינת. הם אלופים בתוצרת היבשה, אבל היום באנו לחגוג את חומרי הניקוי והטואלטיקה של קרפור שהתייצבו על המדפים עם ריחות מעולים (כולל סבון מרסיי - שתינו מכורות לריח) ומחירים זולים משמעותית מהמותגים שלצידם וגם בחנויות וברשתות המתחרות בקטגוריה.