האוכמניות מביאות איתן טעם חמצמץ וצבע נהדר, והשוקולד הוא כמובן תוספת מנצחת. מתכון כיפי שיעלה זיכרונות של כוס קפה ומאפינס בסטארבקס, ניו־יורק.
למאפינס (12 יחידות):
4 צפייה בגלריה
yk13720404
yk13720404
(צילום: נטלי לוין)
• 80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
• 125 מ"ל (1/2 כוס) חלב
• 200 גרם (1 כוס) סוכר
• 1/2 כפית מלח
• 1 כפית תמצית וניל
• 2 ביצים L
4 צפייה בגלריה
yk13720403
yk13720403
צילום: נטלי לוין
• 280 גרם (2 כוסות) קמח
• 10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
• 200 גרם אוכמניות קפואות (לא מופשרות)
• 150־200 גרם שוקולד צ'יפס מריר


4 צפייה בגלריה
|
|
צילום: נטלי לוין
(|)

כך עושים:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר למאפינס.
2. בקערה מערבבים שמן, חלב, סוכר, מלח, וניל וביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שאחיד. מוסיפים אוכמניות ושוקולד ומערבבים בעדינות רק עד שהתוספות מתפזרות באופן שווה בבלילה.
4. יוצקים את התערובת לשקעים וממלאים עד לשפת כל שקע מאפין.
4 צפייה בגלריה
yk13720402
yk13720402
צילום: נטלי לוין
5. אופים במשך 18־25 דקות או עד שהמאפינס תפוחים, יציבים וקיסם שננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.
טיפים:
• גרסה ללא גלוטן: משתמשים בקמח תמי או קמח כרגיל באותה כמות במקום הקמח הלבן.
• גרסה פרווה: משתמשים בחלב צמחי באותה כמות במקום החלב הרגיל.
• גרסה טבעונית: משתמשים כאמור בחלב צמחי, וממירים את הביצים ב־100 גרם רסק תפוחים לא ממותק.
• המאפינס נשמרים בכלי סגור במקרר עד שבוע. מומלץ לחמם אותם קלות לפני ההגשה. אפשר להקפיא את המאפינס בקופסה אטומה עד חודשיים.