אוכל הוא לא רק דרך לגשר ולקרב בין אנשים, אלא גם תרפיה. הוא מרגיע, הוא נותן סיפוק והוא מאפשר כמה דקות של הפוגה מהמולת היום ומהחדשות הקשות שממשיכות להגיע. בימים שבהם אני מרגישה חנוקה מכל החדשות שמגיעות מהדרום והצפון אני נכנסת למטבח ומכינה ממולאים. יש משהו בהכנה של ממולאים שהוא קצת כמו מדיטציה. פעולה נעימה שחוזרת על עצמה שוב ושוב עד שהתבנית הופכת למעין יצירת אמנות יפהפייה. שעה של שקט במטבח.
הפעם בחרתי למלא פלפלי שושקה מתוקים ומוצקים, בוהקים בצבעם השמח, וגם בצלים שמתכסים ברוטב קרמלי משגע. המראה שמתקבל מזכיר מנדלות צבעוניות ויפהפיות.
2 צפייה בגלריה
yk13720410
yk13720410
(פלפל שושקה במילוי בשר ואורז)
מקווה שתכינו גם אתם, שתמצאו זמן לבלות במטבח ולייצר זיכרונות טובים.
פלפל שושקה במילוי בשר ואורז (ויש גם צמחוני)
מה צריך למילוי:
• 1 כוס אורז עגול או כל אורז שאוהבים
• 400 גרם בשר טחון
• 5 שיני שום, קלופות
• 3/4 כפית מלח דק
• 1/2 כפית פלפל שחור טחון
• 1 כפית פפריקה מתוקה
• 1/2 כפית בהרט
• 2 כפות סילאן
• 1/4 כפית קינמון – לא חובה
2 צפייה בגלריה
yk13720409
yk13720409
בצלים במילוי בורגול עם שקדים, פיסטוקים ומשמשים מיובשים
• 3 כפות שמן זית
• 1 ביצה L
לרוטב ולפלפלים:
• 15 פלפלים מסוג שושקה גדולים או 20־22 קטנים יותר
• 3 כוסות מים רותחים
• 3 כפות סילאן
• 1 כף פפריקה מתוקה
• 1/2 כפית פפריקה חריפה – לא חובה
• 1 כפית שטוחה מלח דק
• 1/2 כפית בהרט
כך עושים:
1. מעבירים את האורז לקערה ומכסים בהרבה מים. מניחים לאורז להתרכך בתוך המים במשך חצי שעה ובינתיים מרוקנים את הפלפלים.
2. אם הפלפלים גדולים, חוצים אותם לחצי ומרוקנים את הצד עם הגבעול הירוק בעזרת כפית קטנה שמכניסים פנימה. מה שחשוב זה להוציא החוצה את הגרעינים. אפשר גם לחתוך את הפלפלים ל־3 מקטעים ולא ל־2 אם הם ארוכים.
3. מסננים את המים מהאורז ומוסיפים לקערה את הבשר ושאר מצרכי המילוי. מערבבים היטב עם הידיים.
4. ממלאים כל פלפל במילוי ומקפידים להשאיר קצת מקום ולא להעמיס יותר מדי. קחו בחשבון שהאורז מתנפח בזמן הבישול.
5. מניחים את הפלפלים הממולאים בתבנית גדולה, בקוטר 28 ומעלה, ואפשר גם בתוך סיר רחב ונמוך.
6. מערבבים את כל מצרכי הרוטב ושופכים מעל הפלפלים. הרוטב צריך להגיע עד 3/4 גובה הפלפלים.
7. סוגרים את התבנית או הסיר עם נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום כך שהתבנית תהיה סגורה לגמרי והאדים לא יברחו.
8. מעבירים לתנור שחומם ל־180 מעלות ואופים במשך שעתיים. מורידים את הכיסוי, מוודאים שהאורז בפנים רך (אם הוא לא רך עדיין ממשיכים לאפות עם הכיסוי), ואופים עוד 30־40 דקות ללא כיסוי עד שהפלפלים מקבלים צבע שחום יפהפה. בשלב הזה, כשהפלפלים ללא כיסוי, מומלץ מדי פעם להרטיב אותם ברוטב שנותר בתחתית.
9. רוצים מילוי צמחוני? מכינים את המילוי רק עם אורז, בדיוק עם אותם המצרכים שיש במתכון, רק משמיטים את הבשר ומשתמשים ב־2 כוסות אורז. שימו לב לא למלא את הפלפלים עד הסוף באורז כי הוא מתנפח, ולא לוותר על שלב השריית האורז במים. אפשר גם למלא חצי מהפלפלים באורז וחצי בבשר עם אורז.
בצלים במילוי בורגול עם שקדים, פיסטוקים ומשמשים מיובשים
מה צריך למילוי:
• 1 כוס בורגול עבה או דק (שניהם יעבדו מצוין)
• 1/3 כוס פיסטוקים
• 1/3 כוס חמוציות
• 10 משמשים מיובשים
• 1/3 כוס גפרורי שקדים או פרוסות שקדים
• 1/2 צרור עלי פטרוזיליה
• 1/4 צרור עירית
• 1/2 צרור עלי כוסברה
• 2 כפות סילאן
• 1 כפית פפריקה מתוקה
• 1/2 כפית בהרט
• 3/4 כפית שטוחה מלח
• 1/2 כפית פלפל שחור טחון
• 4 כפות שמן זית
לרוטב ולבצלים:
• 5 בצלים לבנים או סגולים, קלופים
• מיץ מלימון שלם
• 3 כפות סילאן
• 1 כפית פפריקה מתוקה
• 2 כפות אבקת מרק בצל או אבקת בצל
• 3/4 כפית שטוחה מלח
• 2 כוסות מנוזל בישול הבצלים
כך עושים:
1. מניחים את הבורגול בקערה וממלאים בהרבה מים. מאפשרים לבורגול להתרכך במשך 30 דקות. בסיום מסננים את הבורגול מכל המים.
2. בינתיים יוצרים חתך בבצלים מהחלק החיצוני כלפי פנים עד האמצע ולא יותר. מעבירים לסיר, מכסים במים ומבשלים במשך 15־20 דקות או עד שהבצלים רכים. מסננים את הנוזלים, אבל שומרים אותם בצד ולא זורקים.
3. בינתיים קולים במחבת את הפיסטוקים והשקדים עד שיש ריח טוב בבית. זה לוקח בערך חמש דקות. מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים גס.
4. חותכים את המשמשים לרבעים או קוצצים גס, וקוצצים דק את עשבי התיבול והעירית. מערבבים את כל מצרכי המילוי.
5. מפרידים את הבצלים לגלדים ומניחים בתחתית כל גלד בצל, כף מהמילוי, סוגרים מסביב למילוי ומניחים בתבנית עגולה בקוטר 26 או 28.
6. ממלאים באופן זהה את כל הבצלים ומניחים בתבנית בצפיפות. אם נשאר לכם מהמילוי, אפשר לשים בין הבצלים. את שאריות הבצל שאי־אפשר למלא, אפשר לשים גם בתבנית בין הבצלים או בתחתית.
7. מערבבים את כל מצרכי הרוטב עם שתי כוסות ממי בישול הבצלים. שופכים את הנוזל על הבצלים. הנוזל צריך להגיע עד חצי גובה הבצלים. אם צריך אפשר להוסיף מים.
8. מעבירים לתנור שחומם ל־180 מעלות ואופים במשך שעה וחצי. מדי פעם מרטיבים את הבצלים ברוטב שבתחתית התבנית בעזרת מברשת. אין צורך לכסות את התבנית. הבצלים מוכנים כשהם זהובים מאוד ורכים.