כבר חמש שנים שאני מחכה לסוף דצמבר כדי להכין לכם עוגה מפוארת שתסמל את השנה שחלפה ואת זו שעתידה לבוא. חמש שנים שמדור סוף השנה הוא המדור האהוב עליי, המדור המתוק, השמח, האופטימי, זה שמסכם את הרגעים היפים.
1 צפייה בגלריה
yk13729643
yk13729643
(צילום: רחלי קרוט)
בעקבות העצב הגדול שפקד אותנו בחודשים האחרונים חשבתי המון אם לייצר מדור סיכום שכל כולו נצנצים וכוס שמפניה. ימים ארוכים תהיתי אם יש מה לחגוג. ובסוף, בעוד רגע של דמעות, החלטתי שיהיה כאן מדור סיכום. הוא לא יהיה צבעוני ושמח, אבל הוא יספר את מה שקרה. הוא יזכיר לכולנו שעברו שלושה חודשים מאז המתקפה הארורה של 7 באוקטובר, ובמעמקי עזה נמצאים עדיין מעל 100 גברים, נשים, נערות ונערים, חיילות וחיילים שכל אחד מהם הוא עולם ומלואו. שלושה חודשים שהם מחכים שנחזיר אותם.
"החיים חזקים מהכל", אמרה לי פעם סבתא, והיא צדקה, אבל החיים שלנו לא צריכים ולא יכולים לחזור למסלולם כל עוד החטופים והחטופות לא בבית. כל עוד אלון אהל בן ה־22 עדיין מוחזק על ידי חמאס אחרי שנחטף מהמסיבה ברעים. כל עוד אבינתן אור בן ה־30, בן זוגה של נועה ארגמני, עדיין לא שב. כל עוד לירי אלבג בת ה־18 לא חזרה למשפחה המודאגת שלה, שלא ישנה כבר שלושה חודשים. אנחנו אולי קמים בבוקר, הולכים לעבודה ומחזירים את הילדים מהגן, אבל הלב של כולנו בעזה.
ולמרות העצב העצום על האובדן, על האנשים שלא ישובו, על עוד בוקר של "הותר לפרסום", אני רוצה להזכיר לכולנו שיש לנו גם על מה לשמוח. על העובדה שיש לנו מדינה - המדינה היחידה בעולם שהיא בית. על תאוות החיים שלנו ועל קדושתם, על ניסים שבהם ילדים חוזרים הביתה, על הצבא הכי ציוני, הכי חזק, הכי מוסרי והכי גאווה שלנו.
ובעיקר? בעיקר יש לנו הרבה על מה לשמוח שזה העם שלנו. אם יש משהו טוב אחד שהתגלה בחודשים האחרונים זה כמה חזקים אנחנו ביחד. כמה העם ניהל פה קרב הרואי כדי להאכיל, לכסות, לרכוש ציוד, לחבק, לעמוד כתף אל כתף, לעזור במגורים ובבגדים, העיקר שאף אחד לא ירגיש פה לבד. זאת זכות גדולה וגאווה ענקית להיות חלק מהעם הזה.
ובחזרה לאוכל. שהרי לשם כך התכנסנו. מדור סיכום השנה שלי מוקדש השנה לאחד המאכלים שהפכו לחלק מהתרבות הישראלית – בורקס גבינה. כזה שזועק את התפילה הכי גדולה של כולנו.
ואם אתם סקרנים מה היו עשרת המתכונים הכי טרנדיים השנה בגוגל, אז הנה הרשימה: במקום הראשון חלה, או אם לדייק, הפרשת חלה, שהפכה לפופולרית ביותר. קל להבין למה; מיד אחריה מתמקמים המתכונים לחזרת, מגולגלות קינדר, מרק חרירה, פאי רועים, תפוח אדמה מוקרם, קראנץ' קורנפלקס, נאגטס, וסוגרת את הרשימה עוגת וניל.
מאחלת לכולנו שנה הרבה יותר טובה מזאת שחלפה. מתפללת מכל ליבי שעד להורדת המדור הזה לדפוס נוכל לחבק את כל החטופים והחטופות בארץ. שנוכל לחבק את החיילים והחיילות שנלחמים בשבילנו בצפון ובדרום – תודה עליכם.ן. והכי חשוב – שתמיד נהיה ביחד. אל תתנו לאף אחד להפריד בנינו.

בורקס אותיות או: Bring Them Home NOW

מה צריך (עד 14 אותיות בגודל 8־10 ס"מ):
• 1 ו־1/2 חבילות בצק עלים, מופשרות על פי הוראות היצרן
• 1/2 גביע קוטג'
• 150 גרם גבינה בולגרית מעודנת
• 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
• 3 כפות גבינת שמנת 5% או ריקוטה או גבינה לבנה
• 1/4 כפית מלח
• 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לציפוי:
• 1 ביצה טרופה
• קמצוץ מלח
• שומשום או פרג
כך עושים:
1. בקערה בינונית מערבבים קוטג', גבינה בולגרית, גבינה צהובה, גבינת שמנת, מלח ופלפל ומעבירים לשקית זילוף. אם אין שקיץ זילוף גם שקית סנדוויצ'ים או זיפ לוק יעשו עבודה מעולה. חותכים למעלה חתך כך שייווצר לכם חור בעובי 1 ס"מ. מניחים בצד.
2. מדפיסים את האותיות שרוצים בדף A4 מומלץ שהפונט יהיה עבה (BOLD) ובגודל 350־400 פיקסל.
3. מניחים שני עלי בצק עלים אחד על השני, מקמחים ביניהם ממש מעט ומניחים את האות הרצויה. חותכים מסביב עם סכין חדה כך שתקבלו שתי אותיות מכל חיתוך.
4. מניחים שכבה אחת של אותיות על גבי תבנית עם נייר אפייה ומעליה מזלפים פס של מילוי הגבינות. חשוב לזלף רק בתוך האותיות ולהשאיר רווח קטן מסביב כדי לסגור את האותיות למעלה.
5. מעל כל אות מניחים אות זהה, כך שהמילוי יהיה מכוסה, ומהדקים מעט בצדדים על מנת שהבצק התחתון יתחבר עם הבצק העליון.
6. בקערה קטנה טורפים יחד ביצה עם מלח ומברישים את האותיות. מפזרים שומשום או פרג בנדיבות.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות במשך 30־40 דקות או עד הזהבה יפה.

ממרח עגבניות ופלפלים מהיר להגשה עם הבורקס

מה צריך:
• 5 כפות שמן
• 1 פלפל אדום (גמבה)
• 1 בצל לבן, קלוף
• 8 שיני שום, קלופות
• 1 פלפל צ'ילי אדום
• 3 עגבניות בשלות ואדומות
• 1/2 כפית מלח
• 1/2 כפית בהרט
• 1/4 כפית פלפל שחור
• 1 כפית פפריקה מתוקה
כך עושים:
1. חותכים את הגמבה לפיסות גדולות ונפטרים מהגרעינים. חותכים את הבצל לקוביות גדולות וחוצים את הפלפל החריף לחצי. חותכים את העגבניות לקוביות גדולות. במעבד מזון שמים את כל המצרכים וטוחנים בפולסים עד שנוצר ממרח גס עם חתיכות.
2. מעבירים לסיר ומבשלים על אש קטנה במשך שעה, מקפידים מדי פעם לערבב. אפשר לבשל יותר, אפילו שעה וחצי או שעתיים, הטעמים רק יתחזקו. מצננים ומגישים לצד הבורקס.