כשבעולם חוגגים את חג המולד יוצאי חבר העמים חוגגים את הנובי גוד. השנה החגיגות מקבלות גוון קצת שונה, ובסניפים של מסעדת "וילה מארה" בתל־אביב ובבת־ים הוחלט, בעקבות המצב, יותר לבשל מלהרקיד ולהתמקד בחוויה הקולינרית של נובי גוד עם תפריט מסורתי ומנות מהמטבח האוקראיני והרוסי, קישוטים ועץ חג המולד ומעט מוזיקה.
מי שעומד מאחורי המסעדה הוא אלכסנדר דרוז, מי שהיה השף של "באבא יאגה" ומנהל מסעדת "רפאל", שלצד מטבח ים תיכוני עם מנות של פירות ים ודגים הוסיף מספר מצומצם של מנות מילדותו ממטבחי אוקראינה והים השחור, כמו סלט אוליבייה (סלט רוסי של תפוחי אדמה ושמיר, שכאן הוסיפו לו גם קוביות סלמון טרי), ורניקי - כיסוני בצק נהדרים ממולאים בתפוחי אדמה ובצל מטוגן, צ'יקן קייב עשוי נהדר, קריספי מבחוץ ועסיסי ועשיר בטעמים מבפנים, ועוד.
1 צפייה בגלריה
yk13733344
yk13733344
(צילום: יעל בנופיס)
לדברי דרוז: "זו תקופה מאתגרת עבור כולנו, אולם המסורת והתרבות ממשיכים. החגיגה השנה תהיה אולי צנועה יותר נוכח המלחמה, אך עדיין רצינו לקיים אותה ולאפשר לאורחים שלנו לחוות את אווירת נובי גוד הייחודית". תפריט הנובי גוד יוגש במהלך החודש הקרוב לצד התפריט הרגיל. / אסי חיים
וילה מארה, הרברט סמואל 88 תל־אביב, 074-7725322. דרך בן גוריון 69, בת־ים, 03-9222958. א'-ה' 24:00-11:00, שישי-שבת 24:00-10:00