שכונת גן החשמל בתל־אביב מתעוררת ומתפתחת, בזכות סיום העבודות והחפירות באזור ופתיחת תחנת אלנבי של הרכבת הקלה. אחד המקומות החדשים בה הוא PIZZAPIZZAPIZZA, או PPP, פיצריה צנועה ומפתיעה שמנפיקה פיצות מהיותר טובות ומקוריות שבלסתי לאחרונה.
1 צפייה בגלריה
yk13743056
yk13743056
(צילום: רן גולני)
מאחורי המקום ניצבים היזמים טל בודנשטיין ואסף טגליכט (Loveat, קפה ברזילי), דניאל ציפורוחה וקבוצת הבעלים של מתחם התרבות והבילוי "כולי עלמא" הצמוד. לקסם בבצק ובטעמים אחראי השף הצעיר והמבטיח רן כהן, בוגר מסעדות יוקרה שהחליט להתמקד דווקא בתחום הפיצה, והוא עושה זאת אחרי מסע חקר מקיף שערך עם ציפורוחה באיטליה. "בסופו של דבר הגענו ליוגניו ויסנטין, שף פיציולו ממחוז ונטו בצפון, גאון המתמחה בבצק איכותי כבסיס לשילובים יצירתיים ויוצאי דופן", מספר כהן. "יוגניו בא לביקור בארץ ועבדנו יחד על מתכון בצק מאוד מיוחד. אפילו קיבלנו ממנו מחמצת יבשה בת 42 שנה עם המון גלוטן ואנחנו ממשיכים לגדל אותה. הבצק יותר דומה ללחם מאשר לנפוליטני שמסתובב עכשיו בתל־אביב".
בינתיים המקום פתוח החל מ־18:00. התפריט המצומצם בשלב זה מציע שבע פיצות מעולות (ודגמתי את כולן), שנאפות בתנור שהובא מארץ המגף: מרגריטה, פפרוני, פסטו ועגבניות שרי, פטריות, בייקון ואחת המשלבת גבינת גורגונזולה, כרובית ועירית (כן, כן). ויש גם פיצות ספיישל. טווח המחירים נע בין 16 שקל ל־82 שקל. / אמיר קמינר
PIZZAPIZZAPIZZA, מקווה ישראל 10, תל־אביב, 052-2268690