לרגל ט”ו בשבט עורכת השבוע עיריית תל־אביב-יפו את "הקיבוץ בעיר הגדולה" - מחווה לתנועה הקיבוצית, שספגה מכה קשה ב־7 באוקטובר. "שוקיבוץ", האירוע המרכזי בפסטיבל, ייפתח ברביעי בשרונה מרקט, ובו תוצג תוצרת של יצרנים קיבוציים. בין המציגים: דבש מקיבוץ ארז, שאחד ממנהליו משתקם מפציעות המלחמה בבית חולים שיבא; הסוקולנטים של הדס, שפונתה מקיבוץ ארז למצפה רמון; הזיכרונות המתוקים־דומעים של דביר קרפ ז"ל מ"שוקולד קפה" בקיבוץ מגן; הבירה של מבשלת "בירצינות" מקיבוץ קטורה; יין בר־קיימה של יקב הרי גליל מקיבוץ יראון; הקפה של בית הקלייה "יוניקו" מיגור, שדואג ללוחמים בצפון; בירות מבשלת "בירליך" מקיבוץ מנרה ועוד.
1 צפייה בגלריה
yk13763258
yk13763258
(צילום: נופר מאור פרץ)
תחת הכותרת "קיבוצגיק" ייערכו הרצאות על הקיבוץ בברים. ד"ר רוביק רוזנטל יצלול לעומק השפה הקיבוצית בפופ־אפ בר שרונה מרקט (חמישי ב־18:00). יו''ר העמותה הישראלית לתרבות קולינרית דוד קישקה ישוחח עם מייסד ומנכ"ל מסיק קיבוץ מגל אורן הכסטר על תפקיד החקלאות בשמירה על גבולות הארץ (מידל בר, שרונה מרקט, שישי ב־11:00), ואסי חיים, עורך מוסף "מסלול" ב"ידיעות אחרונות", ידפדף עם הקהל בספרו הקיבוצי־קולינרי (חצר מסעדת האחים, רביעי ב־17:00).
באירוע "בערוגות הגינה" ישתלו פרחים בערוגות פארק שרונה ויכינו עציצים עם פרחי העונה (רביעי ב־16:30)./ תהל בלומנפלד
הקיבוץ בעיר הגדולה, 26-24 בינואר, שרונה מרקט וברחבי תל־אביב-יפו