תומר הכי אהב עוגת שוקולד עם סוכריות. הוא היה בחור מתוק ואופטימי עם חיוך תמידי על הפנים. ב־15 בדצמבר 2023 תומר נפל ברצועת עזה, בשעה שהציל את חבריו בקרב. דניאלה, גיסתו, סיפרה לי שהוא הכי אהב לאכול עוגת שוקולד וציינה שהוא גם מאוד אהב ופלים.
כך נולדה העוגה הבאה - עוגת השוקולד של תומר. הכינו אותה לזכרו §
לעוגה (תבנית בקוטר 24 ס"מ):
• 3 ביצים L
4 צפייה בגלריה
yk13767021
yk13767021
צילום: נטלי לוין
• 250 גרם (כוס ורבע) סוכר
• קורט מלח
• 180 מ"ל (3/4 כוס) שמן
• 200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה
• 240 מ"ל (1 כוס) חלב
• 70 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו
4 צפייה בגלריה
yk13767020
yk13767020
צילום: נטלי לוין
• 210גרם (כוס וחצי) קמח
• 2 כפיות אבקת אפייה
• 50־100 גרם שוקולד צ'יפס מריר
לציפוי:
• 200 גרם שוקולד מריר
• 250 מ"ל (1 כוס) שמנת להקצפה
לקישוט:
• סוכריות צבעוניות ו/או ופלים
4 צפייה בגלריה
yk13767023
yk13767023
צילום: נטלי לוין
כך עושים:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. בקערת מיקסר מקציפים יחד ביצים, סוכר ומלח עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מערבבים בקערה נפרדת שמן, שמנת חמוצה וחלב לתערובת אחידה.
4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הנוזלים תוך כדי ערבול איטי עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שאחיד.
6. יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים שוקולד צ'יפס בחלק העליון. אופים במשך 35־45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים ומצננים לחלוטין.
לציפוי: בקערה ממיסים יחד שוקולד ושמנת עד שמתקבל גנאש אחיד. מצננים את הגנאש במשך 3־4 שעות בטמפרטורת החדר עד שהוא מתייצב ומגיע למרקם של ממרח. מצפים את העוגה בגנאש ומקשטים בסוכריות או בוופלים.