אחרי הבשר המתורבת והחלב המתורבת, שישראל מובילה בפיתוחם - חברת הביוטכנולוגיה הישראלית פלורי הודיעה אתמול כי פיתחה יכולת לייצור קפה מתורבת, כלומר כזה שגדל לא במטעים אלא במעבדה, בעזרת טכנולוגיה מתקדמת לריבוי תאי הצמח המקורי. פלורי היא בין החברות הראשונות בעולם והישראלית היחידה שמכריזה על היכולת הייחודית.
הקפה המתורבת זהה לקפה רגיל בטעם ובארומה וכולל אותם מרכיבים, עם יתרונות בולטים לסביבה ולקיימות: חיסכון של 98% מהמים המשמשים לגידול ולייצור הצמח, ושל 95% משטחי הגידול המוקדשים לקפה ברחבי העולם.
1 צפייה בגלריה
yk13770970
yk13770970
(צילום: מיכאל בריקמן)
פלורי, המתמחה זה 20 שנה בגידול ובריבוי תאים למגוון תחומים, מרפואה עד לתעשייה, מקווה לחולל מהפכה בשוק הקפה העולמי, המגלגל כיום 130 מיליארד דולר בשנה וצפוי לגדול ל־166 מיליארד דולר בשנת 2029. השוק סובל בשנים האחרונות מאי־יציבות, בעיקר בשל שינויי אקלים קיצוניים באזורי הגידול. לפי הערכות, עד 2050 לא יתאימו 50% מהקרקעות הנוכחיות לגידול קפה. בנוסף, תעשיית הקפה המסורתית היא כיום יצרנית משמעותית של גזי חממה מסוכנים.
פלורי מתכוונת לחבור לחברות הקפה המובילות כדי להגיע לתהליך ייצור בקנה מידה מסחרי. לשם כך תקים חברת בת חדשה בראשות מיכל אוגולניק, שתעסוק בלעדית ביצירת טכנולוגיות, פתרונות ומוצרים לתעשיית הקפה.
החברה הישראלית פיתחה טכנולוגיה ייחודית לריבוי תאים המכונה PluriMatrix, שפותרת את אחד המכשולים הגדולים ביותר העומדים בפני תעשיית המזון המתורבת: ייצור חסכוני של תאים בקנה מידה תעשייתי.