בצק ל־28-25 רוגלעך קטנים:
• 500 גרם (3 ו־1/2 כוסות) קמח לבן
• 10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים
• 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
• 75 גרם חמאה רכה
• 1/2 כפית מלח
• 1 כפית תמצית וניל
• 300 מ"ל (כוס ו־1/4) חלב
למלית שוקולד ופיסטוק:
• 150 גרם חמאה
• 150 גרם שוקולד מריר
• 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
• קורט מלח
• 40 גרם (4 כפות) אבקת קקאו
• 35 גרם (1/3 כוס) שקדים טחונים
• 100 גרם פיסטוקים קלויים, קצוצים דק
לסירופ:
• 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
• 125 מ"ל (1/2 כוס) מים
כך עושים:
1. בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את מצרכי הבצק ולשים 7-6 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק רך. אם הבצק מרגיש דביק מדי – מוסיפים מעט קמח. מכסים את הבצק ומתפיחים לילה במקרר.
2. מלית שוקולד ופיסטוק: ממיסים שוקולד וחמאה. מוסיפים סוכר, מלח, אבקת קקאו ושקדים ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים כשעה בטמפרטורת החדר, עד לקבלת מרקם של ממרח.
3. עיצוב הרוגלעך: מחלקים את הבצק המותפח לשני חצאים. מרדדים כל פיסת בצק למלבן בעובי 5-4 מ"מ ומורחים חצי מכמות המלית.
4. מפזרים פיסטוקים ומקפלים בעדינות כך שהמלית "מתחבאת" בין שתי שכבות בצק. מרדדים עוד קצת וחותכים למשולשים.
5. מגלגלים לרוגלעך ומניחים בתבנית אפייה. מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
6. בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר שמים סוכר ומים, מרתיחים ומבשלים עוד 3-2 דקות. מצננים.
7. מחממים תנור ל־180 מעלות. אחרי שהבצק תפח אופים במשך 25-18 דקות או עד הזהבה. מברישים בסירופ ומצננים בטמפרטורת החדר.