בצק ל־28-25 רוגלעך קטנים:
• 500 גרם (3 ו־1/2 כוסות) קמח לבן
4 צפייה בגלריה
yk13767337
yk13767337
(צילום: נטלי לוין)
• 10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים
• 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
4 צפייה בגלריה
yk13767338
yk13767338
צילום: נטלי לוין
• 75 גרם חמאה רכה
• 1/2 כפית מלח
• 1 כפית תמצית וניל
• 300 מ"ל (כוס ו־1/4) חלב
4 צפייה בגלריה
yk13767336
yk13767336
צילום: נטלי לוין
למלית שוקולד ופיסטוק:
• 150 גרם חמאה
• 150 גרם שוקולד מריר
• 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
• קורט מלח
• 40 גרם (4 כפות) אבקת קקאו
• 35 גרם (1/3 כוס) שקדים טחונים
• 100 גרם פיסטוקים קלויים, קצוצים דק
לסירופ:
• 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
• 125 מ"ל (1/2 כוס) מים
4 צפייה בגלריה
yk13767335
yk13767335
צילום: נטלי לוין
כך עושים:
1. בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את מצרכי הבצק ולשים 7-6 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק רך. אם הבצק מרגיש דביק מדי – מוסיפים מעט קמח. מכסים את הבצק ומתפיחים לילה במקרר.
2. מלית שוקולד ופיסטוק: ממיסים שוקולד וחמאה. מוסיפים סוכר, מלח, אבקת קקאו ושקדים ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים כשעה בטמפרטורת החדר, עד לקבלת מרקם של ממרח.
3. עיצוב הרוגלעך: מחלקים את הבצק המותפח לשני חצאים. מרדדים כל פיסת בצק למלבן בעובי 5-4 מ"מ ומורחים חצי מכמות המלית.
4. מפזרים פיסטוקים ומקפלים בעדינות כך שהמלית "מתחבאת" בין שתי שכבות בצק. מרדדים עוד קצת וחותכים למשולשים.
5. מגלגלים לרוגלעך ומניחים בתבנית אפייה. מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
6. בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר שמים סוכר ומים, מרתיחים ומבשלים עוד 3-2 דקות. מצננים.
7. מחממים תנור ל־180 מעלות. אחרי שהבצק תפח אופים במשך 25-18 דקות או עד הזהבה. מברישים בסירופ ומצננים בטמפרטורת החדר.