אשדוד, אחת הערים היותר מטווחות בחרבות ברזל, מתחילה להתאושש, וזאת הזדמנות להמליץ על שני מקומות, שאותם פקדתי החודש.
הראשון הוא "פטרה", מסעדה ותיקה שפועלת בחוף הקשתות, בהנהגת השף והבעלים סימו בן חובל, ובימים אלה מתחדשת ומתרחבת. מלבד נוף הים המושלם, היא מציעה אוכל גיאורגי מסורתי (מרקים, מאפים, סלטים, מנות בשר) ומעולה (!), שמותקן על ידי מאמות גיאורגיות במטבח, לצד תפריט עשיר של בשרים, סלטים ומאכלי ים, שעליו מופקדים בן חובל והשף לבן אורוזאשוילי. מדובר באחת המסעדות המפתיעות שאליהן נחשפתי לאחרונה - המנות נדיבות וטעימות ואפשר להבין מדוע לקוחות עולים לרגל בקביעות ל"פטרה", וגם באים אליה ממרחקים.
1 צפייה בגלריה
yk13789427
yk13789427
(צילום: מאיר בולקה)
המקום השני הוא "פרונקו" - שלדברי השף ברק כהן, הוא "דוכן הסביח הראשון של אשדוד". הוא קרא לדוכן אוכל הרחוב הכשר, הממוקם באזור התעשייה, על שם כינוי הילדות שדבק בו. מלבד סביח נהדר, התפריט כולל עוד מנות ראויות, המוגשות בפיתה אוורירית או בבאגט: קציצת ירק של אורלי, אמו של כהן, אסאדו מפורק, קבב עסיסי, פרחי כרובות מטוגנים ושניצל משובח, שכהן פיתח את המתכון שלו כבר בגיל 15. כל המנות מלוות בסלטים טריים תוצרת בית. / אמיר קמינר
פטרה, מפקורה 1, אשדוד. 08-8651610. פרונקו, העבודה 50, אשדוד. 054-9821821