עלי גפן לזכרה של לירז אסולין ז"ל
לירז אסולין נרצחה במסיבת הנובה. אחותה ליז מספרת שברגע שהתחילו הטילים היא הספיקה לדבר איתם, סיפרה שהיא מחכה שיירגע קצת כדי לחזור לרכב. היא עוד הספיקה לצחוק בקבוצה המשפחתית על דג הטונה שהכינה ערב קודם, תהתה אם נשאר. עשר דקות אחר כך שלחה למשפחה שהיא אוהבת אותם, שהם הכי חשובים ושיורים עליהם.
3 צפייה בגלריה
yk13804233
yk13804233
(צילום: רחלי קרוט)
לירז, רואת חשבון במקצועה, גדלה והתחנכה בקריית־מלאכי. אחותה מספרת שהיא הייתה מדהימה ומיוחדת. מלאת נתינה, חסד ושמחת חיים. אישה יפהפייה, מאירת פנים, אהובה כל כך ועם לב זהב. היא הייתה עמוד התווך של המשפחה, תמיד שם כדי לייעץ ולתמוך. תמיד השרתה שלווה ואהבת חינם.
שבוע לפני המסיבה, שבה יצאה לחגוג את החיים, לירז הכינה עלי גפן ממולאים לערב סוכות. היא תמיד אהבה להכין אותם ותמיד יצא לה טעים בזכות המתכון של אמא. מתכון שלעולם כבר לא תכין, אבל הטעם שלו והזיכרון ממנה תמיד יישארו כאן.
מה צריך לעלי הגפן והמילוי:
• 60-50 עלי גפן טריים או בצנצנת
• 2 כוסות אורז פרסי או יסמין או עגול
• 2 עגבניות בשלות ויפות
• עלים מ־1/2 צרור עלי סלרי
• 1 כפית מלח
• 1/2 כפית פלפל שחור טחון
3 צפייה בגלריה
yk13804237
yk13804237
לירז אסולין ז"ל
• 2/3 כפית בהרט
• 1/2 כפית פפריקה מתוקה
• 1 כפית אבקת מרק עוף
• מיץ מלימון שלם
• 1 כף רסק עגבניות
• 2 כפות סוכר
• 6 כפות שמן זית
לתחתית הסיר/התבנית:
• 2 בצלים לבנים, קלופים
• 3 עגבניות בשלות ויפות
• עלים מ־1/2 צרור סלרי
• 1/4 כוס שמן זית
לנוזלי הבישול:
• מים רותחים – כמות באופן ההכנה
• 1/2 כפית סוכר
• 1/2 כפית מלח
כך עושים:
1. משרים את האורז בהרבה מים רותחים למשך שעה. מסננים היטב במסננת שלא יישארו נוזלים.
2. קוצצים דק את עלי הסלרי.
3. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי המילוי.
4. פורסים על משטח העבודה עלה גפן, כשהצד המבריק כלפי מטה, ומניחים כף מהמילוי בתחתית העלה (בצורת פס). סוגרים מהצדדים ומגלגלים למעין רולדה קטנה, ממש כמו אגרול. מניחים בצד. חוזרים על הפעולה עם יתרת האורז והעלים.
5. להכנת הסיר/התבנית: פורסים את הבצלים והעגבניות לפרוסות ומניחים בתחתית הסיר/התבנית. מניחים מעל עלי סלרי שלמים ומזלפים שמן זית.
6. אם נשאר לכם אורז מהמילוי אפשר להניח אותו על הבצלים והעגבניות. מניחים מעל את עלי הגפן בצפיפות ומעליהם מניחים עלי גפן שלמים (לא חובה).
7. שופכים מעל מים רותחים שמערבבים עם 1/2 כפית סוכר ו־1/2 כפית מלח. כמה מים? עד לכיסוי עלי הגפן ולא יותר.
8. מכסים את התבנית או הסיר, ועכשיו – שתי אופציות. אפשר לאפות בתנור על 180 מעלות במשך שעתיים (מומלץ לפתוח את הכיסוי לקראת הסוף ולתת לעלי הגפן אפייה ללא כיסוי של רבע שעה) או לבשל על אש נמוכה, כשהסיר מכוסה היטב, במשך שעתיים עד שעתיים וחצי או עד שהאורז בפנים רך־רך.
3 צפייה בגלריה
yk13804238
yk13804238
קשת זוהר ז"ל
עוגת מייפל וקינמון לזכרה של קשת זוהר ז"ל
שלושה דורות של המשפחות ליבנה וזוהר נרצחו ב־7.10 בנחל עוז. איילת זוהר, שאח שלה, גיסתה והאחייניות שלה נרצחו במתקפת הטרור האכזרית, סיפרה לי על המשפחה הכל כך מיוחדת וחמה שלהם. על סבא חיים עם החיוך הנצחי. על יניב ויסמין האהובים, אחיה וגיסתה, ועל האחייניות המתוקות קשת ותכלת. משפחה ענווה שהשאירה אחריה צוואה לדון כל אדם באשר הוא לכף זכות.
את עוגת המייפל הזו הכנתי לזכרה של קשת. בת 20 בהירצחה. ילדה מיוחדת וטובת לב עם אינטליגנציה רגשית שאפילו מבוגרים לא ניחנים בה. קשת, עם הצחוק המתגלגל ועם ראיית האחר. הילדה האהובה שכל כך אהבה בעלי חיים.
קשת למדה בישול ומלונאות ומאוד אהבה את המטבח. בחג סוכות האחרון היא הכינה עוגת מייפל. העוגה האחרונה שהכינה.
מה צריך:
• 3 ביצים L
• 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% או שמנת לבישול או קרם קוקוס
• 2/3 כוס (130 גרם) סוכר לבן
• 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
• 1 ו־1/2 כוסות (210 גרם) קמח לבן
• 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
• 1 כפית גדושה קינמון
• 1/3 כוס שקדים פרוסים
• 1/2 כוס מייפל טבעי
כך עושים:
1. בקערה גדולה שמים ביצים, שמנת, סוכר ושמן וטורפים היטב עם מטרפה ידנית.
2. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקינמון וטורפים עד שהקמח נבלע ואין גושים.
3. מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק גדולה או תבנית בבקה בקוטר 20 או 22 (משומנת) ומפזרים מעל שקדים פרוסים.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות במשך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
5. כשהעוגה יוצאת מהתנור, והיא עדיין חמה, מזלפים עליה מייפל בנדיבות. מצננים מעט, פורסים ואוכלים.