לאחר שחזר משירות מילואים ארוך בעזה, השף ינון אלעל חובר ליזם ולשותפו העסקי עמרי קאופטייל כדי להשיק מחדש את "LUNEL", המסעדה שאותה פתחו בחודש אוגוסט האחרון ונסגרה בעקבות אירועי 7 באוקטובר. המבנה שבו התמקם בר האוכל הזה בקצה שכונת פלורנטין הוא מבנה מעוגל עם חלונות גדולים שמכניסים את האווירה מהשכונה פנימה. הווייב קליל, משוחרר ונעים, בדיוק התחושה שחסרה כל כך בימים האלה. התפריט שיצר אלעל (השתתף במשחקי השף עונה 3, יוצא "מחניודה", "קפה פופולר" והתמחה במסעדת המישלן "Pujol" המקסיקנית) משרת בדיוק את האווירה של המקום - מנות הממזגות יחד השראות מפרובנס ומירושלים. טכניקות קלאסיות בפרשנות אישית ועם חומרי גלם מקומיים.
1 צפייה בגלריה
yk13799607
yk13799607
(צילום: איתמר גינצבורג)
הזמנו כמה מנות ראשונות שהיו נהדרות כמו כף טרטר דג, צנון, יוגורט, בצל סגול, פיסטוק וכוסברה (38 שקל), סלט ירוקים עם ויניגרט הדרים נפלא שהיה מרענן ומלא חיים וסשימי של דג נא שהיה מצוין. אבל גולת הכותרת הייתה מנה של שרימפס בחמאת עגבניות (79 שקל), לכאורה מנה קלאסית ופשוטה אבל בפועל אחת ממנות השרימפס הטובות שאכלנו. הרוטב היה כל כך מושלם שלמרות שאנחנו מנסים להימנע מפחמימות הזמנו לחם מחמצת כוסמין (לחם נהדר) כדי להמשיך ולנגב את הרוטב מהצלחת שנותרה נקייה. יש הרבה מקומות טובים בתל־אביב ולונל בהחלט יכולה להימנות עימם. נעימה, אווירה לא מחייבת ואוכל נהדר. / אסי חיים
LUNEL. אברבנאל 72, ת"א. 077-9800339