בימים שבהם עוד אפשר היה לטייל במטולה, המבורגר "הסמטה" נחשב לאבן שואבת לפודיז מקומיים ולתיירים שהגיעו למושבה הצפונית בשבילו. ככה זה כשיש קציצה טובה, שמגובה בהרבה נשמה של בעל הבית. וזה הסיפור של דור יעקב, תושב קיבוץ מנרה, שלא רק מועך על הפלנצ'ה את הבשר, אלא גם כובש את המלפפונים החמוצים, מתפיח את הלחמניות ומכין צ'יפס לא תעשייתי. מפעל המבורגרים של איש אחד.
מאז המלחמה "הסמטה" במטולה לא פעילה. החדשות הטובות הן שיעקב פתח סניף תל־אביבי, ועכשיו גם בעיר למודת ההמבורגרים אפשר ליהנות מהקציצה שעשתה לה שם בצפון.
1 צפייה בגלריה
yk13808600
yk13808600
(צילום: תהל בלומנפלד)
העניין כאן הוא סמאשבורגר, קציצה במשקל 100 גרם שנמעכת על הפלנצ'ה עד דק ומוכנסת ללחמנייה (תוצרת בית, כזכור) עם ירקות, חמוצים ורוטב (גם הוא תוצרת בית כמובן). 39 שקל עולה הכריך הזה, או 56 שקל בגרסת ארוחה הכוללת צ'יפס ושתייה. יש גם אפשרות לשתי קציצות דקות או להמבורגר עבה אחד במשקל 180 גרם. את הקציצה אפשר לשדרג עם תוספות כמו צ'דר, בצל מקורמל או בייקון (3 עד 16 שקל לתוספת). מי שפחות בעניין של בשר בקר יכול להזמין קריספי צ'יקן או נגיסי עוף.
העיקר שהסניף במטולה יחזור לפעילות במהרה. / תהל בלומנפלד
הסמטה, יהודה הלוי 109, תל־אביב. ב'־ה', שבת בשעות 23:00-12:00.