שנת שיא של כל הזמנים ביבול האבוקדו, למרות המלחמה והקשיים בעיבוד חלק משטחי הגידול. יבול האבוקדו צפוי להגיע השנה ל־250 אלף טונות, לעומת כ־150 אלף טונות אשתקד. השיא הקודם, עמד לפני שנתיים על כ־210 אלף טונות אבוקדו. כך נחשף בכנס מגדלי אבוקדו שהתקיים ביוזמת מו"פ צפון במכון המחקר מיגל.
לדברי משה ברוקנטל, מנהל ענף הפירות במועצת הצמחים, ענף האבוקדו נמצא בצמיחה אדירה ונהנה מפתיחת שווקים חדשים ברחבי העולם לרבות המזרח הרחוק.
הגידול בכמות האבוקדו הוביל להורדת מחירים בשוק המקומי והם נמכרים ברשתות כמו שופרסל, רמי לוי ויקטורי ויוחננוף במחירים של 7.9 שקלים עד 10.9 שקלים לק"ג. בטיב טעם 12.9 לק"ג, באם:פם 16 שקלים לק"ג. בעבר בתחילת עונה המחירים נסקו ל־44 שקלים לק"ג.
במקביל, הצריכה לנפש בקרב הצרכן הישראלי עלתה מ־8 עד 9 ק"ג ל־12 ק"ג אבוקדו בשנה. לגידול גם תרמה העובדה שבעשרים השנים האחרונות, היקף שטחי גידול האבוקדו בישראל גדל מ־40 אלף דונם מטעים ל־143 אלף דונם, מגמה הצפויה להימשך גם בשנים הקרובות עם קצב נטיעה שנתי של 5,000־6,000 דונם.
הזנים הפופולריים ביותר הם הזנים השחורים (האס ודומיו) בשל ביקושם הגבוה בשווקים העולמיים והם מהווים כ־62% מהגידול בישראל, וכ־38% הם הזנים הירוקים (בראשם אטינגר ופינקרטון). 60% מהיבול (140 אלף טונות) מיועד ליצוא.
דרור אייגרמן, מנכ"ל גליל אקספורט, המייצאת את התוצרת החקלאית של קיבוצי הגליל: "השוק טוב בסך הכל. ישראל מהווה 25% עד 30% מהשוק באירופה והמחירים טובים יחסית 8־9 שקלים לק"ג להס - הזן המרכזי. אך יש בהחלט בעיות ברמה של מדינות למשל סקנדנביה שם ממש מבטלים לנו הזמנות".