בקומת המסעדות של קניון "מול זכרון" הסמוך לזכרון יעקב, קמה לאחרונה מסעדה מפתיעה, איכותית וטעימה, בשם "סמאק", על שם התבלין האדום והחמצמץ. לא בדיוק מסוג המזללות שנהוג למצוא בדרך כלל במתחמי קניות, המזוהים בעיקר עם סניפי רשתות ופאסט פוד. הפעם מדובר בביסטרו מעוצב ומרווח, המתמקד במטבח הגלילי־ערבי, ועל התפריט והמטבח הופקד שף מוכשר ועתיר ניסיון - טארק חביב, שבעבר שימש סו שף של דוחול ספאדי ב"דיאנא" המיתולוגית בנצרת.
1 צפייה בגלריה
yk13838755
yk13838755
(צילום: אפיק גבאי)
לצד מאזטים וסלטים טריים ורעננים, תמצאו מנות פתיחה כמו לאבנה, קובה בשר ועלי גפן ממולאים. בעיקריות ההתחבטות קשה, אבל אל תחמיצו את קבב הטלה בסגנון חאלב המוגש במחבת בעודו משתכשך ברוטב עגבניות. ויש גם תבשיל פרגית עם ירקות שורש, צלעות טלה, צוואר טלה שמותקן בבישול ארוך עם ירקות שורש, וכתף טלה ממולאת אורז ל־6 סועדים (בהזמנה מראש). מאחר ועונת העשבים בעיצומה חובה להתענג על העכוב, העולש והחוביזה (רצוי לשאול את הצוות אם הם כלולים במיוחדים). גם חובבי הדגים ופירות הים לא יקופחו פה. ואם יישאר לכם מקום בבטן, מומלץ לחתום את הארוחה בכנאפה ובמלבי.
בצהריים מוצעת פה ארוחה עסקית (69 שקל, 85 שקל). / אמיר קמינר
סמאק, מתחם המסעדות (קומה 2) של מול זכרון, זכרון יעקב. 054-6858128, 04-8160666