למרות המלחמה וחילופי האש בעזה ובצפון, הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי מודי'ס ואי היציבות הפוליטית שנמשכת - הבורסה בתל אביב בסיכום הרבעון הראשון של 2024 הפגינה ביצועים ולא פיגרה אחרי מדדי בורסות העולם. כך עולה מדוח שפרסמה הבורסה. מדדי ת"א-35 ות"א-90 רשמו תשואה חיובית של כ-7.5% וכ-11%, בהתאמה. זאת לעומת עלייה של כ-4% ו-9% במדדי ה-Dow Jones וה-S&P 500 בארה"ב, ועלייה של כ-12% במדד ה-STOXX 50 EURO באירופה.
השיאנים במדדים על פי ענפים: מדד ת"א-רשתות שיווק עלה ברבעון בכ-25%, בהובלת מניית שופרסל שמחליפה בעלים ומעוררת תקוות לשיפור ביצועים, שזינקה בכ-54%, ומניית פוקס של הראל ויזל שזינקה בכ-40% לנוכח ההתרחבות בחו"ל.
מדד ת"א-בנייה בלט בעלייה של כ-17%. תרמה לכך העלייה במספר העסקאות של מכירת דירות בהשוואה לינואר 2023, ועלייה של כ-32% במספר העסקאות של מכירת דירות בהשוואה לדצמבר 2023.
ת"א-מדד ביטוח עלה בכ-17%. במדדי ההייטק: ת"א גלובל-בלוטק ות"א-ביומד עלו בכ-12% בממוצע, ומדד ת"א-טכנולוגיה עלה בכ-9% בדומה לעליית מדד ה-NASDAQ.
מדד ת"א בנקים-5 רשם עלייה מתונה של כ-4% למרות העלייה ברווחיות הבנקים הגדולים בזכות הריבית הגבוהה. העיב על המדד צפי להאטה בצמיחת המשק ובעקבותיה צפי לירידה בהכנסות הבנקים.
המחזור היומי הממוצע בשוק המניות הסתכם בכ-2 מיליארד שקל, בדומה למחזור הממוצע בשנת 2023 שהתאפיינה במחזורי מסחר ערים.
נורית דרור, מיחידת המחקר של הבורסה בת"א, מסרה כי הציפיות להורדת הריבית במשק כשגם בארה"ב הפד אותת על שלוש הורדות ריבית במהלך השנה הקרובה, השפיעו לחיוב על המסחר בתל אביב מתחילת השנה. זאת בנוסף לפרסום נתונים מאקרו כלכליים חיוביים, בהם: התמתנות בשיעור האבטלה במשק, עליית המדד המשולב ועלייה במחירי הדירות. מנגד, השפעה שלילית על המסחר היה בפרסום כי נמשכת העלייה בגירעון התקציבי השנתי והירידה בשיעור הצמיחה במשק.