קראנו לה עוגיית ענק, אבל אפשר ממש להתייחס לעוגיית השוקולד צ'יפס הזאת גם כעוגה בשל גודלה המוגזם. כך או כך, תיזהרו לא לחסל אותה מיד. המתכון מתאים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
לעוגייה:
4 צפייה בגלריה
yk13866023
yk13866023
(צילום: נטלי לוין)
• 150 גרם קמח שקדים
• 1 כפית סודה לשתייה
4 צפייה בגלריה
yk13866020
yk13866020
צילום: נטלי לוין
• קורט מלח
• 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
• 80 גרם שמן קוקוס מומס (או 100 גרם חמאה מומסת)
• 100 גרם חמאת בוטנים טבעית
• 1 כפית תמצית וניל
• 1 ביצה L
• 250-200 גרם שוקולד צ'יפס
• מעט מלח ים גרוס
4 צפייה בגלריה
yk13866021
yk13866021
צילום: נטלי לוין
כך עושים:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. בקערה גדולה מערבבים יחד קמח שקדים, סודה לשתייה, מלח וסוכר לתערובת אחידה.
3. מוסיפים שמן קוקוס, חמאת בוטנים, וניל וביצה ומערבבים בידיים עד שמתקבל בצק אחיד.
4. מוסיפים כ-200 גרם מהשוקולד צ'יפס ומערבבים עד שהוא מתפזר בבצק.
5. מעבירים את הבצק לתבנית משומנת ומהדקים לשכבה אחידה. מפזרים מעל העוגייה את השוקולד צ'יפס שנותר, ומומלץ לפזר מעט מלח ים גרוס. אופים במשך 25-20 דקות או עד שמתקבל גוון זהוב עמוק.
4 צפייה בגלריה
yk13866019
yk13866019
צילום: נטלי לוין
טיפים והערות:
• העוגייה יוצאת מהתנור רכה למדי, אך מתייצבת בקירור. העוגייה נשמרת בכלי סגור בטמפרטורת החדר עד שבוע או במקפיא עד חודשיים.
• אפשר להכין את המתכון גם בתור עוגיות שוקולד צ'יפס קטנות. זמן האפייה יתקצר.
• אפשר לגוון ולהשתמש בשוקולד צ'יפס מריר, חלב או לבן לפי הטעם האישי.