לבראוניז (תבנית 20x20 ס"מ):
• 200 גרם שוקולד מריר
• 150 גרם חמאה
• 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
• קורט מלח
• 3 ביצים L
• 50 גרם (1/2 כוס) קמח שקדים
• 20 גרם (2 כפות) קורנפלור
• 4-3 כפות מחית פיסטוק
• 75 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
• 70-50 גרם פיסטוקים קצוצים גס
• מעט מלח ים גרוס
כך עושים:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית. קוצצים את השוקולד או שוברים לקוביות ושמים בקערה.
2. מוסיפים חמאה וממיסים יחד במיקרוגל עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת מבריקה וחלקה. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים היטב.
3. שוברים פנימה את הביצים בזו אחר זו וטורפים בין הוספה להוספה. מוסיפים קמח שקדים וקורנפלור וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון. יוצקים מחית פיסטוק בתלוליות קטנות בחלק העליון ו"מקשקשים" בעזרת סכין לדוגמת שיש. מפזרים שוקולד קצוץ, פיסטוקים ומעט מלח.
5. אופים במשך 20-15 דקות או עד שהבראוני מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רך במרכז. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
6. מעבירים את הבראוניז לקירור של שעה במקרר לפני החיתוך. בעזרת סכין שף ארוכה חותכים את הבראוניז לקוביות בגודל הרצוי.
• טיפים והערות: הבראוניז נשמרים בכלי סגור בטמפרטורת החדר עד שבוע או במקפיא עד חודש.
• במקום קורנפלור, אפשר להשתמש בקמח אורז או קמח טפיוקה. לגרסה פרווה: משתמשים ב-120 גרם שמן קוקוס במקום החמאה.