איך יכול להיות שיש פערי מחיר בין שני מותגי מצות המיוצרים באותו מפעל, על ידי אותו יצרן ושני המותגים הם מותגי מצות "רגילות"? צרכנים גילו את ההבדל הזה כשנכנסו לסניף קרפור. אריזת ק"ג מצות ירושלים נמכרת בסניף ב-16.90 שקל וק"ג מצות ראשון ב-15.90 שקל. הם ניסו להבין מה ההבדל. מהר מאוד הם גילו שמדובר במצות שמיוצרות באותו מפעל. ובכן, במפעל אחד יכולים להיות קווי ייצור שונים למצות שונות, אבל גם הרכיבים פה זהים.
פנינו אל היצרן שאמר לנו שהמותגים "נאפים בתנורים שונים ולכן יש לכל אחד את הניואנסים שלו. את המחיר קובעות הרשתות והתמחור השונה הוא שלהן, אני לא יודע מה השיקולים של מי שמוכר. אני מספק את הסחורה והם מחליטים מה הם עושים בתמחור".
האם ייתכן שההבדל בין שיטות האפייה מביא להבדל מחיר של שקל לצרכן? ייתכן מאוד, אבל מתברר שלא ממש, כשמדובר באריזת 2.5 ק"ג. המותגים מצות ירושלים ומצות ראשון באריזת 2.5 ק"ג נמכרים ב-29.90 שקל בחצי חינם – מחיר זהה לשני המותגים. גם בקרפור ויינות ביתן שני המותגים נמכרים במחיר זהה: 34.90 שקל כשמדובר באריזת 2.5 ק"ג. מכאן נראה שהתמחור השונה לאריזת ק"ג הוא עניין שיווקי בלבד.