מאז פירסם שלשום השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, את ההודעה על כוונתו למנות את ניצב אבשלום פלד לתפקיד המפכ"ל הבא של משטרת ישראל, הרוחות במשטרה סוערות: יש ניצבים שככל הנראה יפרשו אם המינוי אכן ייצא לפועל, ויש כאלה שעדיין "יושבים על הגדר", עד שתתקבל החלטת הוועדה המייעצת למינויים בכירים בשירות המדינה, שתאשר או תפסול את המינוי.
בין הניצבים שצפויים לפרוש אם המינוי ייצא לפועל נמנים דורון תורג'מן מפקד מחוז ירושלים; יורם סופר הממונה למאבק בפשיעה בחברה הערבית; בועז גולדברג ראש אגף משאבי אנוש; ועוזי לוי, מפקד מחוז ש"י.
מי שעדיין שוקלים את המשך דרכם הם, בין השאר, אבי ביטון מפקד מחוז מרכז; פרץ עמר מפקד מחוז תל-אביב; ויהודה בן עטר, ראש אגף התנועה.
"ניצבים פשוט נפגעו", אמר אתמול גורם במשטרה. "לא מעצם המינוי, אלא אפילו מהדרך. פשוט לא סופרים אותם. בעבר, כששר היה ממנה מישהו, היה נהוג שהוא מעדכן את ראש הממשלה, מעביר ליועצת המשפטית את המועמד לבדיקה דיסקרטית, היא הייתה עושה בדיקה מקיפה בין היתר במח"ש ולאחר מכן היה מעדכן את יו"ר הוועדה למינוי בכירים, שכיום אין אחד כזה. אחר כך הוא היה מכנס את כל הניצבים וסגל הפיקוד הבכיר ומודיע. הפעם חלק מהניצבים שמעו על המינוי ברדיו".
מי שיצטרך לאשר את המינוי – אומרים גורמים במשטרה – יצטרך גם לקחת בחשבון את העובדה שהמפכ"ל החדש יצטרך למנות גם שורה של ניצבים חדשים בעקבות הפרישות הצפויות, ולא ברור אם אלה שימונו הם מספיק בשלים לתפקידים האלה.
על פי פרסום ב"הארץ", בשנת 2015 נחקר פלד בחשד להפרת אמונים ושימוש לרעה בכוח המשרה. התיק הפלילי נגדו נסגר והועבר לטיפול משמעתי, והמפכ"ל דאז, רוני אלשיך, דחה את המלצת המחלקה לחקירות שוטרים שלא לקדם את פלד לדרגת ניצב. לפלד ניתנה הערה משמעתית, וב-2017 קידם אותו אלשיך לדרגת ניצב.
אתמול מועצת מטה יהודה התייחסה לאותו חשד שנחקר, שלפיו המפכ"ל המיועד, ביצע עבירת בנייה בביתו באחד מיישובי המועצה. "מאז פרשת ראש המועצה לשעבר משה דדון בשנת 2015, תיק החקירה של הוועדה המקומית נגד עבירות הבנייה של משפחת פלד נלקח על ידי גורמי המשטרה - ומעולם לא הוחזר לוועדה המקומית במטה יהודה", נכתב בהודעה.
ניצב פלד, שבתו, שיר, היא אחת משלוש הנשים הראשונות שעברו את המסלול המפרך ושירתו כמסתערבות במג"ב, מונה בתפקידו הראשון כניצב למי שיקים את אגף ההדרכה במשטרה ויעמוד בראשו. על פי קצין במכללה הלאומית לשוטרים, "פלד ייזכר כאדריכל שריסק את מקצועיות השוטרים, אחרי שהביא יחד עם המפכ"ל שבתאי את ההחלטה לקצר את הכשרת השוטרים במכללה מ-28 שבועות לשבעה שבועות בלבד. שאר ההכשרה מתבצעת בשטח, באירועי אמת ולימוד דרך מצגות, מתוך מטרה להוציא כמה שיותר מהר כוח אדם לרחובות".