פרשת פגסוס, שנועדה לחקור את השימוש בתוכנת הרוגלה "פגסוס" בחקירות משטרה, מגיעה לבחינה מחדש. ועדת הבדיקה הממשלתית לחקר הכשלים בהפעלתה של התוכנה, הוקמה על ידי הממשלה בקיץ אשתקד לאחר הכשלים שהתגלו בהפעלת התוכנה.
הוועדה, בראשותו של סגן נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים (בדימוס), השופט משה דרורי, תשמע את עדיה בירושלים. לצידו של השופט דרורי, יכהנו בה עו"ד ענבל רובינשטיין, לשעבר הסניגורית הציבורית הארצית ובכיר השב"כ לשעבר, שלום בן חנן. בהתאם להחלטת חברי הוועדה הדיון יהיה פומבי ועבודתה תועבר בשידור למעוניינים.
העדים הראשונים שיפגשו את הוועדה יהיו עו"ד יורם הכהן, מנכ"ל איגוד האינטרנט הישראלי, ד"ר טל מימרן, ראש התוכנית בנושא זכויות אדם דיגיטליות במכון תכלית וד"ר תהילה שוורץ אלטשולר, ראשת התוכנית לדמוקרטיה בעידן המידע.
הפרשה התעוררה בשנה שעברה, בעקבות תחקיר של העיתון "כלכליסט" על השימוש בתוכנה "פגסוס" במשטרה. צוות בדיקה בראשות המשנה ליועצת המשפטית לממשלה לשעבר, עמית מררי, מצא אז כי בכל המערכות הטכנולוגיות להאזנה לתקשורת בין מחשבים שבידי משטרת ישראל שנבדקו, לא נמצאה כל אינדיקציה לכך שמשטרת ישראל פועלת להדביק טלפונים ניידים בתוכנת הרוגלה, ללא צו שיפוטי המתיר לעשות כן.
עם זאת, צוות הבדיקה מצא ליקויים בעבודת משטרת ישראל ביחס להפעלת אמצעי האזנת סתר. מדוח צוות הבדיקה עולה, כי לאורך השנים לא יוחסה על ידי מקבלי ההחלטות במשטרת ישראל מלוא המשמעות המתבקשת להיקף היכולות הפוטנציאלי של המערכת המשמשת להאזנה לתקשורת בין מחשבים.
נמצא כי התקבלו חומרים אסורים מתוך טלפונים ניידים אל תוך מערכות המשטרה, על אף שהמערכת הופעלה לאחר קבלת צווים שיפוטיים. זאת, משום שהמערכות לא הותאמו מבחינה טכנולוגית לסמכויות המשטרה. הגם שלפי נוהלי המשטרה אין לעשות שימוש בחומרים אסורים אלה, יש בעצם קבלתם חריגה מסמכות.
בשל הבדיקה המפורטת, התנגדה היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה להעניק לוועדת הבדיקה הממשלתית סמכות ממשלתית לבדוק הליכים פליליים עומדים, למשל, משפט נתניהו. היועצת טענה כי הסמכות חותרת תחת עקרונות יסוד של עצמאות מערכת אכיפת החוק.
מיארה כתבה כי "הענקת סמכות לוועדה שמוקמת על ידי הממשלה, שאף בוחרת את חברי הוועדה, לבדוק תיק פלילי המתנהל נגד ראש הממשלה, מעוררת שאלות כבדות משקל של ניגוד עניינים".