25-30 עוגיות קטנות (קוטר 3-4 ס"מ)
לבצק:
• 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
• 125 גרם (1 כוס פחות כף) קמח לבן
• 50 גרם (5 כפות) אבקת סוכר
• 1/4 כפית מלח
• 1 כפית מחית או אבקת וניל (או 2 כפיות תמצית וניל)
• 40 גרם (1/3 כוס) שקדים טחונים (קמח שקדים)
• 1 כף חלב
לקישוט והגשה:
• אבקת סוכר
• מעט אבקת וניל
1 צפייה בגלריה
yk13914836
yk13914836
(צילום: עידית נרקיס כ"ץ)
כך עושים:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, קמח, אבקת סוכר, מלח, מחית וניל ושקדים טחונים ומערבלים במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת תערובת פירורית במרקם של חול.
2. מוסיפים חלב וממשיכים לערבל באיטיות עד לקבלת גושי בצק גדולים.
3. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה ויוצרים גליל. אם הבצק דביק מדי – אפשר לעבוד על משטח מקומח קלות.
4. מצננים את גליל הבצק במשך כשעה במקרר.
5. חותכים לעוגיות בעובי 1/2 ס"מ ומניחים במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. מחממים תנור ל-165 מעלות. אופים במשך 10-12 דקות או עד שהעוגיות זהובות בצדדים אך עדיין מעט בהירות במרכזן. מצננים לחלוטין, לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר ואבקת וניל לקישוט.
טיפים והערות:
• גרסה ללא גלוטן: משתמשים בקמח תמי או קמח כרגיל באותה כמות במקום הקמח הלבן.
• גרסה פרווה (טבעונית): משתמשים בשמן קוקוס או מרגרינה באותה כמות במקום החמאה. במקום חלב משתמשים במים או בחלב צמחי באותה כמות.
• העוגיות נשמרות בצנצנת אטומה עד 10 ימים, ובהקפאה עד חודשיים.