בוקר טוב כל היום

תל-אביב אובססיבית לבראנץ ועכשיו מתווספת מסעדת R&D מבית בנדיקט. המסעדה קיימת כבר 17 שנה אבל עוברת כעת טלטלה מבורכת. חלק מהמנות מתחלפות מדי חודש, גם על סמך התוצרת העונתית. מהתפריט שחוויתי אמליץ על מנות הפתיחה הפחות שגרתיות (קממבר ברולה, מוס סלמון מעושן, אגסים בווניל, זעפרן וקמבוזולה) ועל אגף "ארבעת המופלאים" שמוקדש לאגז בנדיקט (71-58 שקל). בין מנות החובה נציין את הפרשנות העדכנית והמבריקה לפריקסה - עם טרטר טונה אדומה, ביצה רכה וסלט תפוחי אדמה. המחירים נעים בין 68 שקל ל-120 שקל. / אמיר קמינר
בנדיקט R&D, בן יהודה 171, תל-אביב. 03-6347203
1 צפייה בגלריה
yk13932181
yk13932181
(צילום: חיים יוסף)

יינות מרחבי העולם בנווה צדק

“איטה”, בר היין החדש של השף אוראל קמחי, נפתח בסמוך למסעדת האם “פופינה”, בפתאי שכונת נווה צדק בתל-אביב. יש בו אווירה אפלולית אך עם זאת שמחה, ובתפריט יש 12 כוסות “קבועות”, ומדי יום מצטרפות אליהן עוד שתיים. התפריט משובץ יינות מרחבי העולם לצד מקומיים מפתיעים. לצד היינות יש גם פיין דיינינג. למשל פוקאצ’ת טרטר דג (68 שקלים), ספרינג רול ממולא בשר בקר שנעטף בעלה חסה (74 שקל) או ספריבס חזיר במיסו, רך להפליא (96 שקלים). ומי זו איטה? היא בנתה את הבית שבו “פופינה” שוכנת ב-1915 לערך, “ובזכותה אנו פה”. / תהל בלומנפלד
איטה. שבזי 62, תל אביב