בין תיעוד הפגנה בכיכר החטופים, צילומי חדשות מהשטח וגם תמונות מגזיניות, צלם "ידיעות אחרונות" ו-ynet יובל חן מציג תערוכה חדשה - "אל תכניסו אותי לקופסה". על מה שקורה באזורים אלימים וגם לידנו, בסביבות העירוניות הצפופות, המלאות בעלי חיים וצמחים שלא תמיד שמים לב לנוכחות שלהם.
השיכונים המתרחבים והמגדלים הגבוהים מכל עבר משתלטים על השדות, שהיו ממלכתם של בעלי החיים והפרחים. כדי לנסות לראות את חיי הפרא העירוני לא צריך תמיד לנסוע ליעדים מרוחקים. מספיק להמתין לשעה שקטה יותר, באישון לילה, ולהסיט את המבט אל השוליים.
חן עקב במשך זמן רב, תוך דילוג בין בניינים נטושים ברחבי תל-אביב, אחרי עטלפים וקיפודים: "הם מתרוצצים בפיסות דשא רענן שיתחלף בדשא סינתטי. אלו חיות שהעולם לאט-לאט סוגר עליהן, והטריטוריה שלהן כמעט נעלמת. משנה לשנה זה נעשה יותר גרוע בגלל קצב הבנייה".
את העטלפים חן לא מוצא רק בלב תל-אביב, גם במערות שונות. הקיפודים מצליחים איכשהו לשרוד בנוף האורבני, כשהם אוכלים חרקים ושאריות. "מדובר בחיה מאוד טריטוריאלית", מספר חן, "שנתיים תיעדתי קיפודים בבניינים, בחצרות בתים, והייתי שומע את ה'ריבים' ביניהם תוך רשרוש של עלים שדרכו עליהם ברגל גסה".
על צילומי הפרחים הוא עובד כארבע שנים. "הם פורחים למשך שבועיים וצריך לתפוס אותם בעונה. כל שנה אני חוזר לאותו פרח ורואה איך הוא משתנה לי מול העיניים. בשנה גשומה הם היו בשיא הלבלוב. בשנה פחות גשומה הם מתייבשים והחרקים מכרסמים אותם. פעם היו יותר שיחים, מדשאות. אירוס הארגמן למשל, צמח שתיעדתי בחולות נתניה, ניצל בזכות הפיכת האזור לשמורה".
אוצרת התערוכה, עירית אביר: "כצלם אמן, יובל חן מעביר מבעד לעדשה את ההתבוננות שלו בסביבה. בזירות רבות שהוא מצלם, לפעמים גם באזורי סכסוך אלימים, הוא מצליח להבחין בשונה, בסימני חיים ותקווה".
התערוכה תוצג בבית דניאל בת"א, רחוב בני דן, עד סוף החודש. הכניסה חופשית.