פשטות מנצחת

מתוך המבחר הטעים של בוטיק סנטרל, עוגת הגזר־גבינה הכי הצליחה לסקרן, להפתיע ולחדש. השילוב בין שכבות העוגה המתובלת לבין קרם המסקרפונה המעודן, בתוספת קישוט עדין של פיסות גזר - מקורי ומוצלח (108־148 שקל, בהתאם לגודל).
8 צפייה בגלריה
yk13935774
yk13935774
צילום: טל סיון ציפורין
מכל העוגות המהודרות והמתוחכמות של רולדין, דווקא הבאסקית הצנועה (2) הצליחה להפיל אותנו בפשטותה. מלאה בטעמים ובעלת מרקם קרמי חלק ועשיר – הטובה מסוגה שטעמנו השנה! (149 שקל).
8 צפייה בגלריה
yk13937825
yk13937825
צילום: רונן מנגן

בין המתוק למלוח

העוגות המיוחדות של ביסקוטי – פילי האפויה, בסגנון ניו־יורקי, בתיבול לימון עדין, בסיס פיסטוקים וציפוי קצפת (1), ופבלובינה הקרה, עם קרם אוורירי ודובדבני אמרנה, זכו לתשואות הן בשל המראה המפואר והן בזכות שילוב הטעמים והמרקמים המדויק (74 שקל לפס, 154 שקל לקוטר 20 ס"מ).
8 צפייה בגלריה
yk13935775
yk13935775
צילום: בועז לביא
בגזרת המלוחים, הבאסקית זוקיני ובצלים מקורמלים (2) מפתיעה ומקורית, אך ריבוי המרכיבים, הטעמים והמרקמים יצרו ביס כבד משהו ופחות מוצלח (139 שקל).
8 צפייה בגלריה
yk13937927
yk13937927
(צילום: בועז לביא)

ההימור הבטוח

המגוון של מאפיית לחמים נותר גם השנה ההימור הבטוח למאפי החג: קיש הזוקיני־אספרגוס המוצלח (1) טעים מאוד ושורד בקלות כמה ימים במקרר (110 שקל), הטירמיסו הנהדרת (110 שקל) מספיקה בקלות לעשרה סועדים ויותר.
8 צפייה בגלריה
yk13937730
yk13937730
צילום: דניאל לילה
גם בקונדיטוריית שמו חוגגת הקלאסיקה: כל המאפים שטעמנו – שמרים גבינה (49 שקל) (2), גבינה פירורים (69־200 שקל), גבינה אפויה (69 שקל) ומעויני פרמזן (39 שקל) היו מדויקים, ייצוגיים ומלאי טעם של פעם.
8 צפייה בגלריה
yk13937720
yk13937720
צילום: דניאל לילה

בלי לשבור דיאטה

העוגות הטעימות של רשת מאפה נאמן הרשימו במראה האלגנטי, במרקמים הנעימים ובמחירים נמוכים (35־65 שקל). אהבנו במיוחד את הגביניות המיניאטוריות (1), שמאפשרות טעימה בלי נזק קלורי גבוה (80 שקל לקילו).
8 צפייה בגלריה
yk13937737
yk13937737
צילום: גיל אבירם
התחשבות בדיאטה וברגישויות מגלה גם עוגת מוס גבינה־פירורים של רשת ביגה (2), נטולת הסוכר והגלוטן. הבסיס והציפוי הפריכים יבשושיים מעט אך הקרם אוורירי וללא טעמי לוואי והתוצאה טעימה (64 שקל).
8 צפייה בגלריה
yk13937663
yk13937663
צילום: איתמר גינזבורג