פשטות מנצחת
מתוך המבחר הטעים של בוטיק סנטרל, עוגת הגזר־גבינה הכי הצליחה לסקרן, להפתיע ולחדש. השילוב בין שכבות העוגה המתובלת לבין קרם המסקרפונה המעודן, בתוספת קישוט עדין של פיסות גזר - מקורי ומוצלח (108־148 שקל, בהתאם לגודל).
מכל העוגות המהודרות והמתוחכמות של רולדין, דווקא הבאסקית הצנועה (2) הצליחה להפיל אותנו בפשטותה. מלאה בטעמים ובעלת מרקם קרמי חלק ועשיר – הטובה מסוגה שטעמנו השנה! (149 שקל).
בין המתוק למלוח
העוגות המיוחדות של ביסקוטי – פילי האפויה, בסגנון ניו־יורקי, בתיבול לימון עדין, בסיס פיסטוקים וציפוי קצפת (1), ופבלובינה הקרה, עם קרם אוורירי ודובדבני אמרנה, זכו לתשואות הן בשל המראה המפואר והן בזכות שילוב הטעמים והמרקמים המדויק (74 שקל לפס, 154 שקל לקוטר 20 ס"מ).
בגזרת המלוחים, הבאסקית זוקיני ובצלים מקורמלים (2) מפתיעה ומקורית, אך ריבוי המרכיבים, הטעמים והמרקמים יצרו ביס כבד משהו ופחות מוצלח (139 שקל).
ההימור הבטוח
המגוון של מאפיית לחמים נותר גם השנה ההימור הבטוח למאפי החג: קיש הזוקיני־אספרגוס המוצלח (1) טעים מאוד ושורד בקלות כמה ימים במקרר (110 שקל), הטירמיסו הנהדרת (110 שקל) מספיקה בקלות לעשרה סועדים ויותר.
גם בקונדיטוריית שמו חוגגת הקלאסיקה: כל המאפים שטעמנו – שמרים גבינה (49 שקל) (2), גבינה פירורים (69־200 שקל), גבינה אפויה (69 שקל) ומעויני פרמזן (39 שקל) היו מדויקים, ייצוגיים ומלאי טעם של פעם.
בלי לשבור דיאטה
העוגות הטעימות של רשת מאפה נאמן הרשימו במראה האלגנטי, במרקמים הנעימים ובמחירים נמוכים (35־65 שקל). אהבנו במיוחד את הגביניות המיניאטוריות (1), שמאפשרות טעימה בלי נזק קלורי גבוה (80 שקל לקילו).
התחשבות בדיאטה וברגישויות מגלה גם עוגת מוס גבינה־פירורים של רשת ביגה (2), נטולת הסוכר והגלוטן. הבסיס והציפוי הפריכים יבשושיים מעט אך הקרם אוורירי וללא טעמי לוואי והתוצאה טעימה (64 שקל).