תבנית פאי מתפרקת או רינג בקוטר 24 ס"מ (גובה 2.5 ס"מ)
1 צפייה בגלריה
yk13946822
yk13946822
(צילום: עידית נרקיס כ"ץ)
לבצק הפריך:
• 150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח
• 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
• 40 גרם אבקת סוכר
• 1 כפית תמצית וניל
• קורט מלח
• 1 חלמון
• 2-1 כפות מים (במידת הצורך)
למלית הגבינה:
• 400 גרם (2 מכלים) גבינת שמנת 30% שומן
• 70 גרם (1/3 כוס) סוכר
• 1/4 כפית מלח
• 1 כפית תמצית וניל
• קליפה מגוררת מלימון אחד
• 3 ביצים L
• 20 גרם (2 כפות) קמח או קורנפלור
לקישוט:
• אבקת סוכר
כך עושים:
1. בצק: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.
2. מוסיפים חלמון ומעבדים עד קבלת גושי בצק גדולים. אם הבצק פירורי - מוסיפים מעט מים.
3. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי 1/2 ס"מ. מצננים כרבע שעה במקרר ואז מניחים בתבנית משומנת. חשוב ליצור זווית ישרה בין הדופן לבסיס כדי ששולי הטארט יישארו גבוהים. דוקרים את הבסיס בעזרת מזלג ומקפיאים לשעה.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הקלתית במשך כ-10 דקות עד להזהבה עדינה מאוד. מצננים.
5. מלית: בקערה שמים גבינה, סוכר, מלח, וניל, קליפה מגוררת וביצים וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח או קורנפלור ומערבבים רק עד שאחיד.
6. יוצקים את המלית על גבי הקלתית.
7. מורידים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים במשך 25-35 דקות או עד שהמלית מתייצבת בשוליים ומעט רוטטת במרכזה. היא אמורה להישאר די בהירה. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.