בקפה אסיף התל-אביבי, המרכז לתרבות האוכל בישראל, נאספים בימים אלה מגוון בעלי מלאכה מתחום הקולינריה מרחבי הארץ, לפופ-אפ מיוחד לכבוד שבועות שבו יימכרו שלל מאכלים. הדגש הוא על תחילת קציר החיטים וחומרי גלם הנאמנים לעונה. בחלל הגלריה יוצב מיצג המתאר את תהליכי העבודה של היצרנים, האופים, הבשלנים והייננים.
1 צפייה בגלריה
yk13952788
yk13952788
(צילום: נועם פריסמן)
בין חברי נבחרת היצרנים והמוצרים: מאפיית "סאן פלאוור" מחיפה יתקינו קרקר ללא קמח עשוי עלי גפן מיובשים בחום נמוך; מנצרת יגיע שריף ממאפיית אלמשהדאוי עם מעמולים בעבודת יד, פטאייר פלאחי עם בצק מעורב בעלים של זעתר, משולשי פטאייר במילוי גבינה וירק, ופיתה עשויה בטאבון במילוי לבּנה חמצמצה ותבשיל תרד. ממסיק מגל שבשרון ימכרו בקבוקי שמן שומשום, ויהיו גם בקבוקי שמן זית של ריש לקיש.
עוד בהיצע: מאפה עלים ממולא במלית תרד פיקנטית בבישול ארוך וגבינת לבּנה של מאפיית עמיתה, פרליני שוקולד חלב במילוי לתת, פרליני שוקולד עם דבש מקומי, חיטה מקומית תפוחה טבולה בשוקולד מבוטיק השוקולד של איקה. בירות צוננת של מבשלת ערבה, יינות של היקבים צרעה, עגור ועוד.
לילינבלום 28, תל-אביב, עד מחר, פתוח בין השעות 17:00-09:00. טלפון: 03-3752727