5 צפייה בגלריה
yk13951973
yk13951973
(דרור אור ז"ל)

קיש בטטה

מצרכים:
3 בטטות בינוניות קלופות חתוכות לקוביות קטנות
תימין
שמן זית
200 גרם גבינת "סחף" (מנצ'גו) מגורדת גס
רוטב רויאל:
3 ביצים
קופסת שמנת מתוקה
מלח, פלפל
אגוז מוסקט מגורד
קצח
אופן ההכנה:
מתבלים את קוביות הבטטה עם תימין, שמן זית, מלח ופלפל ואופים בתנור על 175 מעלות ל-25 דק'. מצננים. מערבבים את גבינת ה"סחף" עם הבטטות. שמים בקערה ביצים ושמנת מתוקה, טורפים ומתבלים. שופכים מעל הבטטות והגבינה את הרוטב רויאל. מפזרים מעל קצח ומכניסים לתנור לחום של 150 מעלות למשך 35-40 דק' עד להשחמה.
5 צפייה בגלריה
yk13951397
yk13951397
צילום: דגן פלג

ארטישוק ירושלמי בגבינת סחף ודבש

מצרכים:
2 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
ומושרה במים קרים
½ כוס שמן זית
6-8 כפות דבש
מלח ים גרוס
פלפל לבן לפי הטעם
1 כף עלי תימין
400 גרם סחף מגוררת
מעט גרגירי פלפל אדום גרוסים
אופן הכנה:
מבשלים את הארטישוק חצי בישול במים עם מלח.
לסדר בתבנית חסינת חום.
לאפות 20 דקות.
להוסיף את הגבינה ולאפות עוד 10 דקות.
5 צפייה בגלריה
yk13951420
yk13951420
צילום: דגן פלג