ועדת החוקה צפויה להצביע היום על חוק הרבנים, שנועד לאפשר לשר ולמשרד הדתות למנות מאות רבני ערים ושכונות בישראל, תוך ביטול סמכותן של הרשויות המקומיות בנושא. שלושה ח"כים מהקואליציה, החברים בוועדת החוקה, החליטו למרוד - והודיעו כי יצטרפו לחברי האופוזיציה ויצביעו נגד החוק. טלי גוטליב, משה סעדה (הליכוד) ויצחק קרויזר (עוצמה יהודית) הדפו אתמול את כל הלחצים שהפעילה עליהם הקואליציה, מה שאומר שהיא לא תוכל להעביר את "חוק הג'ובים של ש"ס".
יו"ר הקואליציה, ח"כ אופיר סופר, שגם הוא אינו תומך נלהב של החוק, דרש מגוטליב וסעדה להיעדר מההצבעה, אולם השניים סירבו. בליכוד גם איימו להטיל סנקציות על שני הח"כים המורדים באמצעות החלפתם בחברי ליכוד ממושמעים יותר. גוטליב הסכימה תחילה להיעדר מההצבעה בשל הלחץ שהופעל עליה, אך לאחר מכן התחרטה. "חוק הרבנות, מוטב היה שירד מסדר היום", אמרה.
סעדה אמר אתמול כי "אני רואה כל מיני תדרוכים שאני מתלבט ואולי אתקפל ואצביע בעד חוק הרבנים. אז אני מבהיר: אני מתנגד לחוק הרע הזה ולעיתוי הרע שהוא מובא בו. הפחדות מצד גורמים שמעוניינים בחוק, כאילו הממשלה תיפול אם הוא לא יעבור - לא ישנו את עמדתי. הניסיון לבצע מחטף פוליטי ולקדם בשעת מלחמה חוק ששנוי במחלוקת גדולה, רק כדי לאפשר מינויים שפוליטיקאים חפצים ביקרם, הוא בגדר תעודת עניות לאלו שמקדמים אותו".
אבל המרד לא נעצר שם. שרים וח"כים נוספים הודיעו כי גם הם לא יצביעו בעד החוק כשיגיע להצבעה במליאת הכנסת. השר עמיחי שיקלי טען כי מדובר בחרפה: "לחוק הרבנים יש מטרה אחת - סידורי עבודה והרבה. בנוסף לכך, החוק מחליש את הרשויות המקומיות שנשללת מהן היכולת לבחור רב בהתאם לאופי הקהילה וצורכי העיר ותושביה. זהו חוק יקר ורע והעלאתו בשעת מלחמה היא חרפה".
ח"כים בוועדת החוקה טענו אתמול כי מדובר בתוספת של מאות עד אלף רבני ערים ושכונות בכל רחבי הארץ בעלות של עשרות מיליוני שקלים בכל שנה. במילים אחרות: שר הדתות ימנה רבנים, ואילו הרשויות המקומיות ישלמו. מי שעומד מאחורי החוק הוא יו"ר ש"ס אריה דרעי, שלפי גורמים בקואליציה "מחרף נפשו" כדי להעביר את החוק. ח"כ בליכוד אמר כי "חיילים נהרגים, אנחנו בעיצומה של מלחמה, אבל במקום להוסיף תקנים לפסיכולוגים ויועצים סוציאליים – דרעי נלחם למינוי רבנים". דרעי עצמו הביע זעם מהמרד בליכוד נגד החוק שלו, ותקף: "הליכוד האלה לא יודעים לשלם".