איש אקדמיה בכיר בביירות, המקורב לצמרת השלטון, אומר באופן חד ונחרץ ל"ידיעות אחרונות": "בוודאי שהידיעה בטלגרף הלונדוני נכונה. כבר תקופה ארוכה אנחנו יודעים שיש מחסני נשק ותחמושת בנמל התעופה של ביירות. אין לאנשי הממשל הבכירים, החל מהנשיא נג’יב מיקאתי, דרך ראש הממשלה והשרים, והרמטכ"ל ג'וזף עון, מה לעשות בעניין הזה. הכל מתנהל ישירות בין בכירי כוח קודס באיראן לבין בכירי חיזבאללה בלבנון. כבר חודשים ארוכים מדברים על העברת נשק וציוד צבאי מאיראן, דרך נמל התעופה של ביירות שם הם מאוחסנים, או מובלים עד למאגרי הנשק והתחמושת של חיזבאללה במחנות האימונים בלבנון".
גם קבוצת עיתונאים ותיקים בלבנון מכירה את "פרשיית הנשק והציוד הצבאי" שנשלח בכל פעם מנמל תעופה אחר באיראן, על גבי טיסות אזרחיות, לנמל התעופה על שמו של רפיק אל-חרירי, ראש ממשלת לבנון לשעבר שנרצח בפעולה מאורגנת בידי נציגים סורים ובכירים בחיזבאללה. "הייתי מחליף את שמו של נמל התעופה הלבנוני, וקורא לו על שמו של קאסם סולימאני, המפקד לשעבר של כוח קודס, שהגה את רעיון הברחות הנשק לחיזבאללה", מוסיף איש האקדמיה מביירות. "אני לא יודע מה יעשו עכשיו, כשנחשפה האמת. אני מוכן לנחש שמזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה יזדרז להאשים את ישראל בהדלפת המידע ל’טלגרף’ הלונדוני. עבורנו, זה סוד גלוי. אנחנו יודעים כבר תקופה ארוכה שיש מחסני נשק וציוד צבאי בנמל התעופה. אם יהיה מי שינסה להטיל פצצות על אזור המחסנים בנמל התעופה, יתרחש אסון נורא, גדול יותר מהפיצוץ בנמל ביירות ב-2020 שבו נהרגו 218 בני אדם".
אתמול הצטרף היומון הסעודי "אל-חדת’" לחשיפת ה"טלגרף" והוסיף פרטים על הסתרת הנשק והציוד הצבאי בנמל התעופה של ביירות. כתבת העיתון דיווחה כי גורמי ביטחון בכירים בנמל התעופה קיבלו הוראה למנוע כניסת עיתונאים למחסני שדה התעופה. האיסור הגיע אחרי ששר התחבורה הלבנוני, חמייה, הזמין אותם ל"סיור פתוח, בלי הגבלות", ומנע גם כניסת שגרירים ודיפלומטים זרים למחסני הענק. אז, בהפתעה, התייצב כתב אל-ג'זירה בפתח המחסנים, וקבע ש "אין נשק ואין ציוד צבאי". עשרות עיתונאים הודיעו בתגובה כי הם מפסיקים לדווח, בשל העדפת כתב אל-ג'זירה "הממושמע" שנכנס, אבל בכוונה לא חשף את התכולה המלאה של המחסנים.