כנשכנסים לקפה קוקו בחיפה וטועמים את המאפים, קשה להאמין בהתחלה שזו אכן חיפה ולא פריז. העיצוב, האווירה וכמובן המאפים הנפלאים מעבירים את התחושה שזה מקום שיכול היה בקלות להצליח גם בבירה הצרפתית.
המקום נפתח בתחילת המלחמה בשקט ומתחת לרדאר, ועבר מפה לאוזן. לאט-לאט החלו להגיע מבקרים מכל הארץ, ששמעו על המאפים הייחודיים של המקום וכעת הוא מושק באופן רשמי. על האוכל אחראי השף חמודי עוקלה (ראסיף 33) יחד עם נידאל חרובי, אשר מביאים טעמים פריזאיים באינטרפרטציה ישראלית מקומית. את כל הלחמים בקוקו מייצר קובי פיין, והקונדיטור המעולה דודו עונאללה עושה עבודה נפלאה בכל מה שקשור לקינוחים ולמאפים.
הוויטרינה עשירה בשלל מאפים שקשה לבחור ביניהם, והמבחר מסחרר. טעמנו מאפה פאן סוויס עם פטיסייר אפוי, קרם וניל וקרמל מלוח; פאן או שוקולה; מאפה קרואסון עם מלית תרד, בצל ירוק ופטה, ויש לא מעט מאפים שמשלבים בין צרפת למטבח הערבי וזה פשוט נפלא. מי שמחפש קצת יותר ממאפים ימצא כאן סנדוויצ'ים עשירים, לחמי מחמצים שנאפים כל יום במקום ותפריט בריושים מפנק במיוחד לישיבה במקום. חוויה.
Café Coco. הנמל 33, חיפה