על רקע הסערה הציבורית: מסתמן כי אף שבמשטרה התנהלה חקירה בחשד לרצח מחבל נוח'בה, החשודים יואשמו לכל היותר בעבירות ביזת אמל"ח. זאת, לפי ממצאי החקירה.
אחד מהחשודים הוא סער אופיר, בן 22 מאלקנה, שירד לדרום ב-7 באוקטובר עם שוטר וחבר נוסף כדי להילחם במחבלי הנוח'בה. כשהטיחו בו בחקירת המשטרה בשבוע שעבר כי הוא חשוד ברצח הוא חש נבגד. "נלחמתי מול מחבלים להציל שוטרים ואזרחים ופתאום אומרים לי - 'רוצח’. הייתי חייל משוחרר, הגעתי לעוטף כאזרח שיוצא מהבית להגן על המדינה", תיאר סער ל"ידיעות אחרונות".
סער, ששירת כלוחם ביחידה קרבית בשירות הסדיר, נרתם ללחימה כבר בבוקר השבת השחורה יחד עם שוטר וחבר נוסף. "נפגשנו בצומת כפר-סבא, לקחנו ציוד לחימה, טסנו לדרום להילחם וכבר ב-8:24 היינו בזירת לחימה בצומת שער הנגב", סיפר. "היינו שם עם עוד ארבעה לוחמי יחידת עילית שלצערנו נפלו במהלך הקרבות מול המחבלים. הייתה שם לחימה בעוצמות אש גבוהות מול המחבלים תוך סיכון חיים. החבר שלי חטף כדור בכתף והמשיך להילחם".
הפרקליטות הנחתה את המשטרה לפתוח בחקירה בחשד לרצח, והיא הוטלה על חוקרי ימ”ר משטרת תל-אביב. "אזרחים רבים סיכנו את חייהם כדי להילחם במחבלים והצילו חיילים ואזרחים רבים מטבח", סיפר סער. "אף אחד לא ידע מה קורה בעוטף, הכל היה בלגן אחד גדול". לטענת המשטרה, סער נוקה מכול חשד ושני הישראלים האחרים חשודים עדיין ברצח. "בין 7 ל-10 באוקטובר, במהלך הלחימה בעוטף, הועבר המחבל חי וכבול במעמד של שבוי על ידי כוחות ביטחון פורמליים בשטח העוטף לידי שניים מתוך שלושת החשודים שלבשו מדי צה”ל כדי שיעבירו אותו לנקודה לשם הובאו שבויים", נמסר מהמשטרה. "אחד מהשניים, אף עצור עד תום ההליכים בגין כתב אישום שמייחס לו התחזות וגניבת אמל”ח. גם לאחר כתב האישום הגיעו חומרי חקירה נוספים שמעוררים חשד לרצח של מחבל בעוטף בעת שהיה כבול". גורם במשטרה אף התייחס לסערה ברשת בעקבות הפרשה ואמר כי ״הם מודאגים מאוד מההסתה הפרועה ברשתות נגד השוטרים והפרקליטים הקשורים לחקירה״.
נזכיר כי החקירה בפרשת גניבת האמל״ח נחקרה במשטרת מסובים ואף נמצאו אמצעי לחימה ובהם נשק מיוחד של יחידת עילית של המשטרה. בנוסף, בדיון בבית המשפט נאמר כי לסער עבר פלילי נקי. אולם, גורמים במשטרה אמרו כי בחיפוש בביתו נמצא אקדח ללא רישיון, שלא מהלחימה. בכל מקרה, הוא מאמין שבסיום החקירה, ינוקה מכל חשד. "בכל אותו יום עצרנו מחבלים והבאנו לשב"כ. אני אישית צילמתי כל מעצר כזה", שיתף. "נלחמנו שם כמעט שבועיים בדרום. חזרנו הביתה ואחרי כמה זמן מח"ש באים אליי ואל החברים לחיפוש וחקירה. פתאום לפני שלושה חודשים מגיעים ימ"ר תל-אביב שוב לחיפוש וחקירה, ולא יוצא דבר ממנה. ביום שלישי האחרון הם הגיעו אליי הביתה שוב ואמרו, ‘אתה עצור בחשד לרצח מחבל'. אני משתף פעולה בחקירה, נותן סרטוני וידיאו ממצלמת וסט שהייתה עליי, נותן שמות של אנשים שלחמו איתי ושל אנשים שנפלו בקרב מכוחות הביטחון".
סער, שהיה שלושה ימים במעצר, לא מתחרט לרגע שירד לדרום להילחם. "זה בזוי לחלוטין שכך מתנהגים ללוחמים שהצילו אזרחים ואנשי כוחות ביטחון", פסק. "היו רגעים בלחימה שהרגשנו סכנת מוות. למרות מה שעברתי בשלושת הימים האלה אני לא מתחרט לרגע, אני זוכר תמיד שהצלנו חיים".
סנגורו של סער, עו"ד חיים שרייבהנד, אמר אתמול כי "החלטת בית המשפט לשחרר את החשודים מוכיחה שאין למשטרה כל בסיס לחשד". גם סנגוריו של י', ששוחרר גם הוא למעצר בית; אך עדיין חשוד ברצח, עוה”ד יהודה פריד וטל גבאי, הגיבו אתמול: "קשה להאמין שהגענו למצב שבו עוצרים מתנדב שהציל עשרות רבות של בני אדם ב-7 באוקטובר, בטענה כל כך מופרכת, במקום להעניק לו פרס".
סנגורו של החשוד השלישי, שגם הוא עדיין חשוד ברצח, עו”ד איתן סבן מסר כי ״המדינה שלא נלחמה עבור אזרחיה נלחמת באזרחים שנלחמו במקומה בחשד הזוי שהוא רצח מחבל״.