מסעדת ראסיף 33 בעיר התחתית בחיפה, של השף חמודי עוקלה, נפתחה לפני שנתיים ועוררה הרבה התלהבות. מאז נוספו לא מעט שינויים וכשביקרנו שם לאחרונה - לצד חלק מהמנות הוותיקות הוסיפו עוקלה ושף נידאל חרובי מנות חדשות, שמדברות בגובה העיניים ומשתמשות בחומרי גלם טריים המגיעים משוק ואדי ניסנאס הסמוך. התפריט מחולק לפתיחים, מנות ראשונות קרות, מנות בינוניות ועיקריות ושווה לקחת מנה או שתיים מכל קבוצה כדי להנות ממה שיש לעוקלה להציע.
המלצה שלי: נסו את המנאקיש שריפס, מעין פוקאצ'ה בשרנית שעליה שרימפסים עסיסיים עם פלפל שושקה, בצלים ושום (68 ש'). עוד מנה נהדרת היא קורקט קובה ממולאת בבשר טלה שמוגשת על איולי שום וסחוג ירוק (38 ש'). גם המנות היותר סטדנרטיות היו טובות בהם טרטר טונה שהוגש על צזיקי עם צ’ילי וליים (67 ש') או דג נא שהוגש עם גרגר נחלים, ריג’לה, משמשים, יוגורט וסומק שהקפיצו את הטעמים (72 ש'). אהבנו מאוד גם את כיסוני המאנטי שושברק עם יוגורט עיזים וזעפרן, תרד טורקי וגרגרי חומוס. אני אוהב את העיר התחתית בחיפה, האווירה פה נהדרת, האנשים מסבירי פנים כל מה שצריך אחרי טיול של אחר צהריים נעים בנמל הוא ארוחה מצוינת. ראסיף 33 בהחלט מספקת את זה.
ראסיף 33. הנמל 33, חיפה. 04-6638071