בבוקר 7 באוקטובר חייה של דנה סילברמן, כמו חייהם של רבים כל כך, ספגו מכה אנושה. הוריה, יוסי ומרגיט סילברמן ז"ל, נרצחו בביתם בניר עוז, שנשרף כליל. אחותה, שירי ביבס, נחטפה מהקיבוץ עם שני האחיינים של סילברמן, כפיר ואריאל. גם ירדן, בעלה של שירי וגיסה של דנה, נחטף, ומאז מוחזקים בני המשפחה בעזה, מבלי שאיש יודע מה עלה בגורלם.
תשעה חודשים אחרי, קמה סילברמן מהריסות חייה והצטלמה לתערוכת צילום חדשה ומעוררת השראה בשם "9 חודשים", שנפתחה השבוע בקניון TLV בתל־אביב. היא ועוד 20 נשים התייצבו מול עדשת המצלמה של הצלמת שרון בק.
התוצאה היא תערוכת צילום מעוררת מחשבה עמוקה, המציגה באור רגיש, ישיר וחודר את הזווית הנשית של אותו יום גורלי ותוצאותיו מאז. היא מוצגת לראשונה בתל־אביב לשבועיים בלבד (עד 21 ביולי, הכניסה חופשית), ומשם תסייר ברחבי העולם ותיגע בלבבות הצופים בברלין, בואנוס־איירס, לוס־אנג'לס, פריז וערים נוספות.
התערוכה מציעה זווית ראייה חדה של נשים צעירות ומבוגרות שנפגעו באסון בדרכים שונות: חטופות שחזרו, ניצולות טרור, אימהות, אחיות, סבתות ונשים שמשרתות בכוחות הביטחון. שורדות אמיצות והרואיות לצד נשים שחוו את האובדן הכואב ביותר, מוצגות בהרכב אמנותי מעורר מחשבה.
שרון בק, הצלמת הבינלאומית שמאחורי התערוכה, בנתה את מרבית הקריירה שלה בברלין. היא ידועה במגע הרגיש שלה ובפורטרטים המרתקים שהיא מצלמת. עבודתה מוערכת בזכות יכולתה ללכוד את מהותם של נושאיה, מה שהופך אותה לאמנית האידיאלית לתערוכה זו.
"המטרה היא לשקף קשת רחבה של חוויות, עצב, עוצמה, גבורה, אבל ושיקום", אומרת אילנה קליין, אוצרת התערוכה. "התהליך שנעשה עם כל אחת המשתתפות היה מאוד אינטימי, כולל פגישה מקדימה, חיבור, הקשבה ורגש, וביחד לבחור את התמונה האידיאלית שתשקף את הרגשות אותם הן חוות. התערוכה הינה אמנותית ומטרתה לתת אינטרפרטציה אחרת, של שפה אחרת, אמנותית יותר ולא דוקומנטרית. ערב השקת התערוכה, אליו הגיעו המצולמות, היה מאוד מרגש ועוצמתי".