12 יחידות
לארטיקים:
• 500 מ"ל יוגורט יווני (עדיף עם לפחות 8% שומן)
• 100 גרם אבקת סוכר
• 250 גרם אננס חתוך (משומר או טרי)
• 1 כף רום או ויסקי (לא חובה)
לקישוט:
• קוקוס קלוי (לא חובה)
1 צפייה בגלריה
yk14008098
yk14008098
(צילום: עידית נרקיס כ"ץ)
כך עושים:
1. במעבד מזון או בלנדר שמים יוגורט, אבקת סוכר, אננס ורום וטוחנים לקבלת תערובת אחידה ודלילה. מומלץ לטעום בשלב הזה ולבדוק מתיקות – אם יש צורך אפשר להוסיף מעט סוכר.
2. מוזגים את התערובת לתוך תבנית הארטיקים.
3. סוגרים עם מכסה התבנית ונועצים מקלות ארטיק.
4. מקפיאים למשך 4-5 שעות לפחות להתייצבות מוחלטת. מומלץ להקפיא אפילו למשך לילה שלם לחילוץ קל.
5. מחלצים מהתבנית ומגישים עם מעט קוקוס.
טיפים:
• הארטיקים נשמרים עד חודש בכלי אטום במקפיא.
• במקום אננס אפשר להשתמש בליצ'י או כל פרי אחר שאוהבים באותה כמות (לפי משקל).
• אפשר לוותר על קישוט הקוקוס הטחון.
• אם אין תבנית ארטיקים אפשר להשתמש בכוסות קרטון או פלסטיק ולנעוץ בתוכן כפית.
• אם לא אוהבים רום – אפשר להשמיט.