אלדד שמואלי, שגדל בעופרה, הוא אחד השפים המוערכים בארץ בעל רקורד של 20 שנה (הרברט סמואל, שקוף, צפון אברקסס, קלארו) והתמחויות במסעדות מישלן כמו פאט דאק, פלאזה אתנה ופרנץ' לונדרי. בשנה האחרונה הוא נמצא קרוב יותר למחוז ילדותו, בזכות הפטיסרי-בולונז'רי שלו "נעה" בקריית ענבים, הקרויה על שם אמו.
בימים אלו פותחת"נעה" את שעריה גם כמסעדה. "פתיחת המקום בערב היא אבולוציה טבעית של 'נעה'", מסביר שמואלי, "בעוד הבוקר ניזון ומזין מדברי מאפה לצד אוכל שאינו רק מאפים, הרי שהערב שם במרכז את מטבח האש באמצעות חיבורים שעובדים כמו ירקות, דגים, בשרים ובצקים. 'נעה' היא מסעדה של ממש שמציעה חוויה קולינרית המשלבת קסם מעצם מיקומה באזור הכפרי המעניק רוגע ושקט".
התפריט מבוסס על מנות היוצאות מקיר אש שאורכו שני מטרים, הנמצא בלב המטבח ומוזן בעצי פרי, וזאת לצד מנות טאבון. האש נוגעת בכל מנה – כאש גלויה, בחריכה קלה או כשחלק מהמנה עובר עישון. מקיר האש מנפיק שמואלי מנות כפורל מעושן עם קרם חזרת ותפוח אדמה, רוסטביף באיולי דבש וחרדל ורוסט טלה דק. עוד בתפריט: עוף על פוקאצ'ה מחמצת וירקות קלויים, דג ביין לבן וחמאה עם קרעי חלה שרופים וירקות צלויים בטאבון המשודכים לקרעי לחם, זעתר טרי, טחינה וחריף ירוק.
המיקום הפסטורלי על פסגות הרי יהודה עם מרפסת המשקיפה לקרית ענבים ולאבו גוש הוא תוספת לחוויה. המקום שנמצא בהרצה פתוח בימים ב'-ה' בשעות 23:30-18:30. בהמשך תעבור המסעדה למתכונת מלאה בכל השבוע (כולל שישי ושבת) באותן השעות.
שימו בווייז "נעה אפייה מקומית", קריית ענבים, 02-5655390