דוח חדש של ארגון לקט ישראל בשיתוף המשרד להגנת הסביבה חושף פגיעה משמעותית בחקלאות הישראלית בעקבות המלחמה. כ-150 אלף טונות תוצרת חקלאית הושמדו, ומחירי הפירות והירקות זינקו בעשרה אחוזים ויותר. העלות הכוללת של אובדן המזון למשק הלאומי בששת החודשים הראשונים של המלחמה עומדת על כמיליארד שקל.
דוח אובדן המזון, שנכתב בשיתוף BDO, עוסק בהשפעות המלחמה על בעיית הביטחון התזונתי בישראל ומשמעויות המלחמה לענף החקלאות. מהדוח עולה כי ההחמרה באובדן המזון נבעה מצמצום הגישה לשטחים חקלאיים ומחסור בידיים עובדות, שפגעו בהיצע התוצרת החקלאית וגרמו לעליית מחירי הפירות והירקות. פעילותם של אלפי מתנדבים סייעה להציל למעלה מ-35 אלפי טונות תוצרת חקלאית בשווי של כ-160 מיליון שקל.
גידי כרוך, מנכ"ל לקט ישראל: "אנו רואים גידול משמעותי באובדן המזון, שגרם לעלייה בעלויות המזון ולפגיעה קשה בביטחון התזונתי".