מאז שהחלה המלחמה ברצועת עזה, נקטה ממשלת בריטניה השמרנית - בדומה לממשל האמריקאי, ובתיאום כמעט מלא ביניהם - בעמדה נחרצת וידידותית לישראל. אלא שכעת, לאחר חילופי השלטון בממלכה ותחת מפלגת הלייבור של ראש הממשלה קיר סטארמר, צפוי שינוי במדיניות מצד לונדון בכל הנוגע לישראל ולניהול המלחמה. כך דיווח אתמול ה"ניו יורק טיימס" מפי שני גורמים בבריטניה.
לפי העיתון, הממשלה החדשה בלונדון תמשוך עד סוף השבוע את ההסתייגות שהממשלה השמרנית הקודמת בראשות רישי סונאק, הגישה לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג על הבקשה להוצאת צווי מעצר לבנימין נתניהו וליואב גלנט.
עוד דווח ב"ניו יורק טיימס" כי בשבוע שעבר הודיעה בריטניה שהיא תחזור לממן את סוכנות הסעד של האו"ם לפליטים פלסטינים (אונר"א), לאחר שהגיעה למסקנה כי הסוכנות נקטה צעדים כדי להבטיח שהיא עומדת ב"סטנדרטים הגבוהים ביותר של ניטרליות", וזאת למרות האשמות ישראל שעשרות מעובדי הסוכנות היו שותפים למתקפת חמאס ב-7 באוקטובר.
ייתכן שינוי גם בסוגיית אספקת הנשק. לפי הדיווח, בלונדון הבחינו בכך שבינתיים ממשלת בריטניה לא פעלה כדי לעצור משלוחי נשק לישראל, ושבכיריה ממתינים עדיין לבדיקות והמלצות של משפטנים לגבי השאלה אם ישראל מפרה חוקים הנוגעים לזכויות האדם.
דמות מפתח בכל הנוגע לשינוי המדיניות צפוי להיות ריצ'רד הרמר, עו"ד מוכר בבריטניה לזכויות אדם המיודד מאוד עם סטארמר, שמונה על ידו לתובע הכללי. הרמר, בן למשפחה יהודית ותומך גדול בסוגיות יהודיות, ישפיע על סטארמר ויהיה האיש שכנראה יכריע בנושאים הקשורים במדיניות כלפי ישראל.
המלחמה בעזה, כך לפי הדיווח, מציבה את סטארמר ואת הלייבור בעמדה בעייתית. לפני הבחירות, סטארמר לא רצה לבדל את עצמו יותר מדי ממשלתו של סונאק בכל הנוגע למלחמה, ואף דאג לניקוי המפלגה מגורמים אנטישמיים, כמו מנהיגה הקודם ג'רמי קורבין. אלא שרבים ממצביעי הלייבור, בעיקר המוסלמים, הענישו בשל כך את נבחרי הלייבור בבחירות. ה"ניו יורק טיימס" הביא לדוגמה את ג'ונתן אשוורת מהלייבור, שהיה צפוי להתמנות לשר, אך הפסיד בבחירות לפעיל פרו-פלסטיני במחוז שלו.