שתי עוגות בתבנית אינגליש קייק באורך 25 ס"מ
לבצק:
• 280 גרם (2 כוסות) קמח
• 5 גרם (1 כפית) שמרים יבשים
• 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
• 100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
• 75 מ"ל (1/3 כוס) חלב
• 1 כפית תמצית וניל
• 1 חלמון L
• 1/4 כפית מלח
למלית שוקולד:
• 1/2 צנצנת ממרח שוקולד (נוטלה או השחר)
• 3-2 כפות שקדים טחונים
להברשה:
• 1 ביצה טרופה
לקישוט:
• אבקת סוכר
1 צפייה בגלריה
yk14018289
yk14018289
(צילום: עידית נרקיס כ"ץ)
כך עושים:
1. בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, חלב, וניל, חלמון ומלח ולשים במהירות בינונית במשך 6-5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
2. מלית: בקערה קטנה מערבבים יחד ממרח שוקולד ושקדים טחונים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. הרכבת העוגה: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. על משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן בעובי 4-3 מ"מ ומורחים 1/2 מכמות מלית השוקולד בשכבה דקה.
4. מגלגלים לרולדה הדוקה ומניחים בתוך תבנית משומנת קלות. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המלית.
5. מכסים את העוגות במגבת לחה ומשהים אותן במשך כשעה בטמפרטורת החדר. העוגות לא אמורות להכפיל את נפחן בזמן הזה, אלא הבצק פשוט "נח".
6. מחממים תנור ל-170 מעלות. מברישים את העוגות בביצה טרופה בעדינות ואופים במשך 40-30 דקות או עד הזהבה עמוקה. מצננים בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.