עם נוף נפלא מול השדות המוריקים של עמק יזרעל נפתחה לאחרונה ברמת ישי מרקטינו - מסעדת שוק איטלקית חדשה שמספקת חוויה כוללת נהדרת, בטח אם הצלחתם לתפוס פה את השקיעה.
את מרקטינו פתחו המסעדנים ניב קריספין ואייל יונאי שהוא גם השף של המסעדה. השניים בנו כאן קונספט של מסעדה שמחה, תוססת וצבעונית. התפריט מורכב ממנות קטנות ובינוניות, ומרבית חומרי הגלם מגיעים ממגדלים ומיצרנים באזור. טעמנו שומר בזיגוג תפוזים שהיה רך כחמאה ומתקתק והגיע עם קרם פרש שאיזן את הטעמים מצוין. הזמנו גם רביולי שרימפס. הגיעו שלושה כיסונים שמנמנים שהזכירו יותר כיסוני מנטי. הבצק היה גמיש וטוב אבל המילוי היה דחוס ועמוס מדי, וכנראה היו מעט מאוד שרימפס, כי טעמם לא הורגש. הרוטב לעומת זאת היה כל כך מוצלח שבמטבח עשו בחוכמה והגישו עם המנה גם כמה חתיכות לחם נהדר. אגב, הלחם היה אחד הטובים שטעמנו - אוורירי בצורה יוצאת דופן עם מעטפת קריספית ופציחה. מנה נוספת של דלעת לא הייתה מוצלחת. הדלעת נאפתה בטאבון והוגשה עם גבינת בושה. המנה הייתה כבדה והגבינה לא התחברה לדלעת. מנות הקלמארי המטוגן, קרודו דג וסלט הקיסר היו טובות מאוד. בסך הכל כיף וטעים פה וכדאי לנעוץ ביומן לפעם הבאה שאתם באזור.
מרקטינו. בנין שטרן חורש אלונים 5 רמת ישי 073-2377004