היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433 עצרה אתמול ארבעה חשודים ועיכבה לחקירה יותר מעשרה חשודים נוספים, בחשד לניהול רשת שעסקה בהנפקת רישיונות לנשיאת נשק - בתמורה לשוחד כספי ששולם לפקיד רישוי מוסמך, עובד האגף לרישוי כלי ירייה במשרד לביטחון לאומי. על פי ההערכה, השוחד הגיע לסכום מצטבר של מאות אלפי שקלים.
מהמשטרה נמסר שחקירה סמויה – שהפכה אתמול לגלויה – נפתחה לפני כמה חודשים כדי לבדוק חשד לביצוע עבירות ולקיומם של אי-סדרים בתהליך מתן היתרים לנשיאת נשק על ידי האגף לרישוי כלי ירייה במשרד לביטחון לאומי. במהלך החקירה הסמויה נחשפה רשת שחבריה חשודים בכך שבתמורה לבצע כסף קידמו הנפקת רישיונות למאות מבקשי רישיונות לנשק.
אתמול הובאו ארבעת החשודים להארכת מעצרם בבית משפט השלום בראשון-לציון. המשטרה מייחסת להם עבירות של שוחד, תיווך לשוחד, וקבלת דבר במרמה, וכל הארבעה מכחישים את כל החשדות נגדם.
נציג המשטרה הבהיר בדיון שהחשד המרכזי הוא קידום תור עבור האזרחים שפנו לחשודים, ולא הנפקת רישיון למי שלא עמד בתנאי הסף להוצאתו. על פי נציג המשטרה, ייתכן שמדובר בכמה מקרים בודדים כאלה, והחקירה נמשכת.
החשד שהתבהר במהלך הדיון הוא שבשל התורים הארוכים לקבלת רישיון לנשק, פנו אזרחים לשלושת החשודים, ואלה פעלו מול פקיד הרישוי שבתמורה לשוחד כספי של כמה מאות שקלים עבור כל אחד, דאג לקדם להם את התור.
בפרשה עוכבו לחקירה גם עשרה מאכערים שלפי החשד "דגו" את האזרחים שביקשו לקדם את הליך קבלת הרשיון, והעבירו מהם את הכסף לחשודים שהיו בקשר מול פקיד הרישוי.
על פי החשד, נבנתה מערכת משומנת שפעלה בחודשים האחרונים לקידום תורים רבים מאוד, במיוחד כשאחרי 7 באוקטובר פנו עשרות אלפי אזרחים למשרד לביטחון לאומי בבקשה לקבלת רישיון לנשק.
"יש ראיות שקושרות את החשד אל החשודים, ויש לחקור מה חלקו של כל חשוד", כתבה בהחלטתה שופטת השלום רבקה גלט שהורתה על הארכת מעצרם של ארבעת החשודים בשישה ימים. השופטת נעתרה לבקשת סניגוריהם של הארבעה – עו”ד איציק ויצמן, עו”ד גולן מאירי, עו”ד דורון שטרן שמייצד מטעם הסנגוריה הציבורית, ועו”ד אריאל עטרי – והטילה צו איסור פרסום על שמם וזהותם של החשודים בשלב הראשוני של החקירה. מהמשרד לביטחון לאומי נמסר בתגובה: "מברכים את שוטרי וחוקרי יאח"ה בלהב 433 על מעצרם הבוקר של מספר חשודים במתן רישיונות לנשק שלא כדין, באמצעות שוחד. טוב שמתגלה כי מדובר בחשד נגד פקיד זוטר, מתוך 400 עובדי אגף כלי ירייה, אשר לכאורה מעל בתפקידו - וזאת בניגוד לפרסומים הכוזבים שניסו לצייר כל מיני גורמים אינטרסנטים. מ-7 באוקטובר עובדי האגף לכלי ירייה במשרד לביטחון לאומי עושים עבודת קודש למען ביטחונם של אזרחי ישראל. נמשיך במסגרת הרפורמה שהמשרד מוביל לתת לכמה שיותר אזרחים זכאים רישיונות לנשק".