1. המראות האלה נראים במרכזי הערים הגדולות בארץ כבר שבועות אחדים והם הולכים ומתרבים בימים האחרונים. התנועה ברחובות דלה, חנויות רבות ריקות והפדיון בהן הולך ופוחת, ככל שהמתח הביטחוני גובר והפעילות העסקית במשק נבלמת. בארה"ב כבר הכריזו כלכלנים בכירים שתחילת מיתון נראית בשטח. גם באירופה מודאגים. האם המיתון מתדפק גם על דלתו של המשק הישראלי?
2. הנתונים הרשמיים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה והכלכלן הראשי במשרד האוצר אמנם מצביעים עדיין על צמיחה סבירה ואבטלה נמוכה, אולם הם מתייחסים רק למחצית הראשונה של השנה. מאז תחילת יולי מדווחים סוחרים על ירידה מדאיגה בפדיון. בירושלים נתוני האיגוד הארצי למסחר מצביעים כבר על ירידה של 10% עד 20% בצריכה כמעט בכל הענפים, חוץ מהמזון, בחודש יולי. אם יימשך מצב של אי-הוודאות הביטחונית – הכלכלנים חוששים שהמצב רק יחמיר בזמן הקרוב.
3. מיתון שבו האזרחים חוסכים בהוצאות ועסקים מפטרים עובדים, הוא מצב מדאיג עבור המשק. חמור מכך הוא אם מיתון פורץ כאשר במשק קיימת גם אינפלציה. לתופעה הכלכלית הזאת יש שם, סטגפלציה, וזאת כבר תופעה מסוכנת שמכה בעיקר בשכבות החלשות ומדרדרת משפחות לעוני ולחיי מחסור. לכן, עוד בטרם יתגלגל כדור השלג – גם בימי קיץ לוהטים – הממשלה חייבת לפעול. זה הזמן לתוכנית חירום כלכלית, לפני שהמצב ייצא משליטה והמשק הישראלי יידרדר למיתון, שיהיה קשה לצאת ממנו בתקופת מלחמה.