2 צפייה בגלריה
yk14029538
yk14029538
(אופיר ויצמן, מנהל מפעל נביעות בקריית־שמונה | צילום: אפי שריר)
הלקוחות מסתערים על המים המינרליים, המדפים עמדו ריקים בסופרים. יש חשש למחסור בטווח הארוך? "כשהדרישה גדלה ברגע בצורה לא מידתית ועוד בסוף שבוע, המלאים נגמרים באופן טבעי. מאחורי מפעל יצרני יש שרשרת לוגיסטית של ספקים, חומרי גלם והובלות. תוך ימים בודדים, השרשרת נמתחת ומשלימים את החוסרים במהירות".
החששות ממחסור נובעים גם מכך שהמפעל שלכם בקריית-שמונה פועל תחת אש. איך אתם ממשיכים לתפקד? "המפעל מוגדר חיוני וקיומי. המשמעות מבחינת המחויבות של החברה היא להמשיך לפעול ולספק גם בעת משבר, בהתאם כמובן להנחיות הביטחוניות. ההקרבה של העובדים ביחד עם הספקים היא זאת שמאפשרת את המשך הפעילות".
2 צפייה בגלריה
yk14029582
yk14029582
צילום: אפי שריר
איך העובדים שלכם מתמודדים עם המצב, יש מפונים ומגויסים למילואים, והאם הוצאתם חלק גם לחל"ת? "מרבית העובדים מגיעים מהגליל ומהגולן. בקרב העובדים יש עשרות שפונו ולא גרים בבית כמעט שנה, חלקם רואים את המשפחה רק בסופי שבוע וממשיכים להגיע לעבודה. כמעט אף עובד לא יצא לחל"ת ואם כן, זה נעשה מבחירה שלו".
מה נפח המכירות של המים המינרליים בישראל? "המכירות בשוק המים המינרליים בבקבוקים הוערכו בשנת 2023 ב-349 מיליון ליטר – שהם כ-611 מיליון שקל לפי המחירים לצרכן".
מה לגבי עליות המחירים בענף המים המינרליים? "מחירי התשומות ואילוצי השוק הם נושאים שכל התעשייה הישראלית מתמודדת איתם כיום. אבל גם ברור מעל לכל ספק שהתעשייה הישראלית משרטטת את גבולות המדינה מהצפון ועד הדרום. יש כאן גם עניין של שליחות".