אוכל: ארטה ג'לטו היא גלידרייה ארטיזנלית בתל-אביב שבה מכינים גלידה בסגנון טוסקני, מהטעימות שתמצאו בארץ. הגלידה הטוסקנית מתאפיינת בשימוש בשמנת וחלב, בחומרי גלם טבעיים וטריים, דוגמת פירות וגבינות, והכנה ידנית ואיטית שלא מכניסה יותר מדי אוויר וכך שומרת על מרקם קרמי מושלם.
כבר קרוב לעשור שהזוג סיסי פגאני ומרקו קאמורלי מייצרים כאן גלידות ב-34 טעמים בלי פשרות ובתשוקה מעוררת השראה.
2 צפייה בגלריה
yk14034641
yk14034641
(צילום: דוד קישקה)
תוכלו למצוא כאן טעמי גלידה מקוריים ומפתיעים דוגמת גבינת עיזים עם אגסים ודבש, אפרסק ולבנדר, לימון הל, לחם וחמאה, טחינה, דונה הלנה (ריקוטה, לימון, אגוזי לוז) ועוד. זאת כמובן בנוסף לטעמים הקלאסיים כמו פיסטוק, שוקולד, סטראצ'טלה, וניל, אגוזי לוז וגם מספר סוגי סורבה כמו מנגו או תות שדה. אחד מהטעמים שהמציאו בני הזוג נקרא עוגת סן מרקו וכולל גבינת שמנת, פירות יער וקרמבל שקדים תוצרת בית, וגם זיכה אותם בפרס הראשון בפסטיבל הגלידות של ויארג'יו בטוסקנה.
סיסי ומרקו חולקים את חייהם האישיים והמקצועיים כבר 30 שנה, ואת הגלידרייה פתחו לפני כמעט עשור, מספר חודשים אחרי העלייה לארץ. הם עבדו במשך שנים בתור מדריכי צלילה ברחבי הגלובוס, ובעיקר בדרום מזרח אסיה, ואף שרדו את אסון הצונאמי בשנת 2004. הם תמיד אהבו גלידות ועבדו בייצור ומכירה במשך זמן מה עד שהחליטו ללמוד את מלאכת הייצור המסורתית ועשו הסבה מקצועית.
2 צפייה בגלריה
yk14034644
yk14034644
צילום: דוד קישקה
לצד הגלידות מגישים כאן גם גרניטה בסגנון סיציליאני, שאותה למדו להכין בבית ספר מיוחד לאמנות הגרניטה בסיציליה עצמה. הגרניטה איננה סתם ברד, וההתייחסות אליה בסיציליה חשובה ממש כמו הכנת גלידה, כך שיש עולם שלם של שיטות הכנה וסוגים של גרניטה. הכנת הגרניטה מתבצעת גם היא במכונת גלידה בהכנה איטית, ותוכלו ליהנות משישה טעמים, בהם מוחיטו, קמפרי ושוקולד.
את הגלידה של ארטה ג'לטו תמצאו גם בתפריט הקינוחים של מספר מסעדות נחשבות מהסביבה כמו "הבסטה" ו"פרא". הכי כיף להזמין כאן גלידה ולשבת תחת השמשיות הצופות על מדרחוב נחלת בנימין וליהנות מרגע קסום של ג'לטו.
רחוב: רחוב נחלת בנימין ידוע בחנויות הבדים והטקסטיל שמתקיימות בו עד היום וגם ביריד אמנות ועבודות יד, המתקיים בימי שלישי ושישי זה שנים רבות. ב-1922 הוקמה בו גינת גרוזנברג, הגינה הציבורית הראשונה של העיר (נהרסה בשנות ה-60), וגם המלון הראשון - מלון ספקטור, בנחלת בנימין 18 שהפך לבית חולים ואז למפעל נקניקים. מרחוב אלנבי ועד לגרוזנברג הוא הופך למדרחוב שנעים ללכת בו וליהנות ממבנים בסגנון אקלקטי שנבנו בשנות ה-20 של המאה הקודמת ועברו תהליך של שימור ושיפוץ מרהיב ומרשים.
בסמוך לארטה ג'לטו תמצאו את בית לייטס-סורוקה וגם את בית סקופסקי ששייכים לסגנון האדריכלות האקלקטי ותוכננו ע"י האדריכל יהושע צבי טבצ'ניק (תבורי). האזור הזה של הרחוב מהווה גם כניסה נוחה אל שוק הכרמל ואל בתי עסק ומסעדות שנפתחו ברחובות הקטנים שמחברים את נחלת בנימין לרחוב הכרמל.
אחת הותיקות והנחשקות היא מסעדת הבסטה, שהפכה מוקד עלייה לרגל לחובבי יין וקולינריה ומציעה תפריט ביסטרו מקומי ויצירתי עם השפעות בינ"ל באווירה משוחררת ושירות נעים ומקצועי. על פינת רחוב גרוזנברג נמצא מלון היסטורי נוסף, אשר הוקם ב-1925 ועבר שיפוץ ושימור ומשמש כמלון. הוא נקרא מלון נורדוי, ותחתיו פועלת מסעדת פרא המצוינת בהובלת השפים אביעד פלד ואורי שטיינברג.
בהמשך של נחלת בנימין, בין הרחובות מונטיפיורי ושד' רוטשילד, הופך האזור בערב למדרחוב תוסס ושוקק חיים, מלא במסעדות וברים שהתמקמו שם בשנים האחרונות.