באיראן נשמעו אמש דיווחים לפיהם התגובה לחיסול איסמעיל הנייה בטהרן, המיוחס לישראל, החלה – אך דובר צה"ל, תת-אלוף דניאל הגרי, מיהר להודיע כי בשלב זה אין שינוי בהנחיות שניתנו לציבור.
"צה"ל ומערכת הביטחון עוקבים אחר האויבים שלנו וההתפתחויות במזרח התיכון, בדגש על איראן וחיזבאללה, ומקיימים הערכת מצב כל העת", מסר הגרי, "כוחות צה"ל פרוסים וערוכים במוכנות גבוהה". הוא הדגיש כי "במידה שיהיה צורך בשינוי ההנחיות, נעדכן על כך בהודעה מסודרת בערוצים הרשמיים".
בישראל, נציין, מעריכים כי איראן תגיב ישירות לישראל חרף הדיווחים על כך שהיא "שוקלת מחדש" את תגובתה. לא ברור אם התגובה הזו תהיה מתואמת עם חיזבאללה, שאיים לנקום את מותו של פואד שוכר במתקפה נגד ישראל גם כן. ההערכה הישראלית עתה היא, בכל מקרה, שאיראן וחיזבאללה המתינו לסיום האולימפיאדה - וכעת שניהם נחושים לתקוף.
השמועות סביב המתקפה האיראנית הקרבה החלו בפרסום של "טהרן טיימס", שלפיו מפקד משמרות המהפכה אמר כי התגובה האיראנית יוצאת לדרך. בימים האחרונים הקפידו האיראנים לאיים מפורשות בתקיפה בישראל, וכך עשו גם בחיזבאללה - כחלק מהקרב הפסיכולוגי שנועד לזרוע בהלה בציבור הישראלי.
בתוך כך, שר הביטחון יואב גלנט נפגש אתמול עם המתגייסים החדשים לחטיבות נח"ל וכפיר בבסיס תל השומר, והדגיש בפניהם כי "האויבים מאיראן וחיזבאללה מאיימים לפגוע בנו בדרכים שלא פעלו בעבר - אך מי שיעשה זאת צפוי לפגיעה שלנו באופן בו לא פעלנו בעבר. יש לנו יכולות משמעותיות".
גלנט הדגיש כי ישראל לא רוצה הסלמה, ואמר: "אני מקווה שהם יעשו את החשבון בצורה טובה ולא יגיעו למצב שהם גורמים לנו לעשות דברים שיביאו לפגיעה משמעותית ויעלו את הסיכוי להתפרצות של מלחמה בחזיתות נוספות. אלה דברים שאנחנו לא רוצים אותם, אבל אנחנו צריכים להיערך אליהם והם עלולים לקרות".
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן בחר להפנות את המסר שלו לאיראן, בצל החשש שהיא או חיזבאללה יתקפו את ישראל כנקמה על החיסולים בטהרן ובביירות. עיתונאים שתפסו את ביידן לרגע בצאתו מכנסייה במקום מגוריו שאלו אותו מה דעתו על עזה ועל איראן, וכשנשאל על איראן הסיט לעברם את מבטו – וחזר על המסר שכבר השמיע מיד אחרי 7 באוקטובר ולפני המתקפה האיראנית באפריל: "Don't".
בימים האחרונים, נזכיר, מבהיר ממשל ביידן כי יגן על ישראל אל מול איומי איראן וחיזבאללה לנקום את החיסולים בטהרן וביירות, ותיגבר משמעותית את הכוחות האמריקאיים במזרח התיכון – כשרק בשבוע שעבר נשלחו לאזור חמקני F-22 ובקפריסין עגנה ספינת המלחמה הענקית USS Wasp, מדגם שמכונה "מיני נושאת מטוסים". בממשל ביידן הודיעו גם כי יעבירו לישראל 3.5 מיליארד דולר, סכום שנכלל בחבילת הענק שאושרה מוקדם יותר השנה בקונגרס, עבור רכישת ציוד צבאי.