עובדי ההייטק משלמים יותר משליש ממס ההכנסה המשולם בישראל. התשלומים שלהם עלו בתוך 5 שנים מ-29% ל-36% מכלל מס ההכנסה המשולם בארץ. מדובר גם בכרבע מכלל תשלומי המס הקשורים לחברות ולעבודה בישראל.
כך עולה ממסמך מיוחד של רשות החדשנות ואגף הכלכלן הראשי במשרד האוצר, המצביע על התרומה המשמעותית של ענף ההייטק להכנסות המדינה. המסמך כולל לראשונה בחינה מעמיקה של ההכנסות הקשורות להייטק, והוא מזהיר כי שינויים הקשורים בתעסוקה בהייטק ישפיעו על הכנסות המדינה באופן משמעותי. אף שהוא מתייחס לשנים 2023-2021, מחבריו מעריכים, כי על סמך הגידול במספר המועסקים בהייטק, ובהתבסס על העלייה בשכר הממוצע בענף, תרומתו הישירה של הענף להכנסות המדינה אף עלתה מאז.
85% מההכנסות שבהן מדובר נובעות ממיסוי על שכר (מס הכנסה, ביטוח לאומי, ביטוח בריאות), ורק 15% ממס חברות. בתקופה של שש שנים, כמעט 100 מיליארד שקל נכנסו לקופת המדינה מתשלומי מס ההכנסה של עובדי ההייטק.
הדוח, אגב, מצביע גם על פער השכר המשמעותי בין עובדי ההייטק לשאר המשק: תשלום מס ההכנסה החודשי הממוצע של עובד הייטק בשנת 2021 עמד על 6,966 שקל, פי 6.3 מהממוצע בשאר המשק.
מנכ"ל רשות החדשנות דרור בין: "יש חשיבות עליונה להשקעה ממשלתית, במיוחד בתשתיות מחקר ופיתוח ובסטרטאפים בעלי טכנולוגיות עמוקות (דיפטק)".