במשך לא מעט שנים עמד נטוש "שוק העופות" – אחד המתחמים של שוק נתניה, בתקווה שיגאלו אותו משיממונו. ראשת העירייה מרים פיירברג-איכר חלמה להפוך את המקום המוזנח לאזור בילוי וקולינריה שוקק. עכשיו היא סוף-סוף מממשת את החלום – והיא עשתה זאת בעזרת גיא יצחקי ודודי שטרנפלד, אנשי המותג "חצר השוק", שמפעילים מתחמים כאלה בכפר-סבא וברעננה.
1 צפייה בגלריה
yk14037606
yk14037606
(צילום: רן אליהו)
"חצר השוק" הנתנייתי הכיפי והקולי מחולק לשני אגפים: האחד הוא בר יין, קוקטיילים ונשנושים כשר, שקם על חורבות של שבע בסטות. השם שניתן לו מתבקש: "בר הקופסה", על שם האצטדיון המיתולוגי המנוח, שפעל בסמוך.
השני הוא "טריבונה" – חצר פתוחה, שעוצבה בסטייל וינטג' ואמנות רחוב. החצר כוללת פוד-טראקים כשרים מושקעים (ההגשה לשולחנות עם כלים וסכו"ם) ובמה להופעות. על הקולינריה הופקד השף לוי הרוניין, בוגר מסעדות איכותיות בתל-אביב ובאמסטרדם, שעושה שימוש בתוצרת הטרייה של השוק. הטריבונה הדרומית מגישה תפריט חלבי (סלטים, דלעת במיסו, פולנטה, פיש אנד צ'יפס, טרטר דג, פילה דג ופסטות) והטריבונה הצפונית מציעה תפריט בשרי (טרטר, קרפצ'ו, שיפודים, עראייס).
בימי ראשון-שלישי "טריבונה" מוקדשת לאירועים פרטיים, ובשאר הלילות היא פתוחה לקהל הרחב. בערבי רביעי וחמישי מתקיימות הופעות ודי-ג'יי מלווה את הבליסה. בשישי בצהריים חוגגים כאן קבלת שבת.
חצר השוק, שוק נתניה, זנגוויל 9-7, נתניה. 055-3355770